Συντάξεις Μαρτίου: Η πληρωμή σε δύο δόσεις και η διόρθωση λάθους που κόστισε λεφτά

 

Συντάξεις Μαρτίου: Η πληρωμή σε δύο δόσεις και η διόρθωση λάθους που κόστισε λεφτά

Συντάξεις Μαρτίου: Η πληρωμή σε δύο δόσεις και η διόρθωση λάθους που κόστισε λεφτά

 

Ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή του έκανε γνωστές τις επίσημες ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαρτίου. Διορθώνονται τα λάθη στις συντάξεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Για τις συντάξεις Μαρτίου οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

 

• Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

Διαβάστε Επίσης  Κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας "βλέπουν" οι Γερμανοί

• Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Όπως συμβαίνει πάντα τα χρήματα θα φανούν από την προηγούμενη το απόγευμα. Έτσι όσον αφορά την πρώτη πληρωμή, τα χρήματα θα φανούν από την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ενώ η δεύτερη και τελευταία πληρωμή θα φανεί από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

 

Συντάξεις Μαρτίου: Η πληρωμή σε δύο δόσεις και η διόρθωση λάθους που κόστισε λεφτά

Διορθώνονται τα λάθη

Με την καταβολή των συντάξεων Μαρτίου θα επιστρέψει ο ΕΦΚΑ τα ποσά των συντάξεων που κόπηκαν λόγω του λάθους υπολογισμού της κλίμακας της ΕΑΣ.

Διαβάστε Επίσης  Δολοφονία στη Βαρβάκειο: Τουλάχιστον πέντε μαχαιριές στο λαιμό της νεκρής γυναίκας

Συγκεκριμένα στις πληρωμές των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου αλλά και του Φεβρουαρίου, παρατηρήθηκαν λάθη στις κρατήσεις των συντάξεων που έγιναν με την παλιά κλίμακα της ΕΑΣ ενώ θα έπρεπε να μη χρεωθούν καθόλου εισφορά χιλιάδες συνταξιούχοι.

Τα λάθη αναμένεται να διορθωθούν σύμφωνα με κύκλους του ΕΦΚΑ και τα ποσά να επιστραφούν στους συνταξιούχους αναδρομικά με την καταβολή της σύνταξης Μαρτίου 2025 και Απριλίου 2025.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *