Θεσσαλονίκη: «Έχω συσσωρευμένη οργή» είπε ο 16χρονος που μαχαίρωσε τον 23χρονο αδερφό του – Βαρύ το κατηγορητήριο

Θεσσαλονίκη: «Έχω συσσωρευμένη οργή» είπε ο 16χρονος που μαχαίρωσε τον 23χρονο αδερφό του - Βαρύ το κατηγορητήριο
Θεσσαλονίκη: «Έχω συσσωρευμένη οργή» είπε ο 16χρονος που μαχαίρωσε τον 23χρονο αδερφό του – Βαρύ το κατηγορητήριο

Βαριά κατηγορητήρια για τον 16χρονο που μαχαίρωσε τον αδελφό του στη Θεσσαλονίκη. Δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ ο 23χρονος στρατιώτης.

Κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 16χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον 23χρονο αδελφό του, έπειτα από μεταξύ τους διαπληκτισμό, στο σπίτι όπου διαμένουν, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Το θύμα, το οποίο υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έχοντας υποβληθεί σε πολύωρο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο ανήλικος δράστης οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος του απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς και βία κατά υπαλλήλων από πρόσωπο που οπλοφορεί, αφού κατά τη σύλληψή του φέρεται να αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Διαβάστε Επίσης  Ηλιοφάνεια την Πέμπτη με λίγες νεφώσεις, τοπικές βροχές και θερμοκρασία σε μικρή πτώση

Ο 16χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 2ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία, ενώ παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του εισαγγελέα ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε ότι έχει «συσσωρευμένη οργή» μέσα του.

Το χρονικό της επίθεσης

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο διαμέρισμα όπου ζουν τα δύο αδέλφια μαζί με τη 18χρονη αδελφή τους και τη μητέρα τους. Ο πατέρας της οικογένειας, που βρίσκεται σε διάσταση με τη μητέρα, είχε παραλάβει λίγη ώρα νωρίτερα τον 23χρονο από το στρατόπεδο όπου υπηρετεί τη θητεία του και τον είχε μεταφέρει στο σπίτι. Θεσσαλονίκη:  «Έχω συσσωρευμένη οργή» είπε ο 16χρονος που μαχαίρωσε τον 23χρονο αδερφό του – Βαρύ το κατηγορητήριο

Διαβάστε Επίσης  Αναδρομικά κληρονόμων: Ξεκίνησε η καταβολή σε 63.207 δικαιούχους

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, τα δύο αδέλφια ήταν μόνα τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε έντονος λεκτικός διαπληκτισμός, πριν ο 16χρονος επιτεθεί με αναδιπλούμενη φαλτσέτα, τραυματίζοντας τον αδελφό του σοβαρά στον θώρακα και το πόδι.

Από το διαμέρισμα κατασχέθηκαν, εκτός από την επίμαχη φαλτσέτα, μια λάμα μαχαιριού και η λαβή ενός αναδιπλούμενου μαχαιριού, στοιχεία που εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *