Μπορεί η γάτα σας να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο;

 

Μπορεί η γάτα σας να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο;

Μπορεί η γάτα σας να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο;

 

Ναι, είναι γεγονός: Έρευνες του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης έδειξαν ότι μικρής σοβαρότητας προβλήματα υγείας, όπως δυσκοιλιότητα, πονοκέφαλοι, αϋπνία θεραπεύονται πιο εύκολα στους ανθρώπους που είναι ιδιοκτήτες κάποιου κατοικίδιου.

Επίσης, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης και των τριγλικεριδίων, αλλά και η ίαση των αλλεργιών είναι συνηθισμένα φαινόμενα για εκείνους που έχουν ένα ζωάκι. Μελέτες μάλιστα έχουν δείξει ότι η μείωση της πίεσης εξαιτίας της ιδιοκτησίας ενός κατοικίδιου είναι ισότιμη με εκείνη που θα είχε κάποιος αν ξεκινούσε μια δίαιτα χαμηλή σε αλάτι ή εάν μείωνε το αλκοόλ.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα έδειξε ότι η ιδιοκτησία κατοικίδιου είναι καλύτερη από τη φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της υψηλής πίεσης.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε γενικές γραμμές όσοι έχουν κατοικίδια:

* αισθάνονται λιγότερο μόνοι
* επισκέπτονται το γιατρό λιγότερο συχνά και λαμβάνουν λιγότερα φάρμακα
* αναρρώνουν γρηγορότερα από μια ασθένεια

* κατά μέσον όρο έχουν τη χαμηλότερη χοληστερόλη και τη χαμηλότερη πίεση αίματος
* επιζούν περισσότερο από όσους υποφέρουν από στηθάγχη ή άλλα καρδιολογικά νοσήματα και δεν έχουν κατοικίδιο.

* έχουν λιγότερες κρίσεις Alzheimer
* ασκούνται περισσότερο.
* υποφέρουν λιγότερο από κατάθλιψη.Σκύλος: κινητοποιεί για άσκηση

Διαβάστε Επίσης  Τι είναι το Ψυχικό Τραύμα και πώς το αντιμετωπίζουμε θεραπευτικά;

Το πιστό ένστικτο του σκύλου γεμίζει συναισθηματικά τον άνθρωπο και του μεταφέρει ασφάλεια και σιγουριά. Μια μελέτη νέων ανθρώπων από μεγάλες πόλεις βρήκε ότι εκείνοι που είχαν σκύλους ήταν πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή και είχαν πιο θετική σχέση με τους ενήλικες. Οι σκύλοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της εγκληματικότητας και στη θεραπεία ναρκομανών.

Η ιδιοκτησία ενός σκύλου, περισσότερο από άλλο ζώο, ενεργοποιεί τον ιδιοκτήτη του. Τον παρακινεί να βγουν μαζί έξω, να αγοράσει φαγητό, να του το ετοιμάσει. Η ρουτίνα, η αίσθηση του σκοπού και το αίσθημα εκπλήρωσης δίνει νόημα στη ζωή, ιδίως σε περιπτώσεις μοναχικών ανθρώπων. Και μην ξεχνάτε ότι η βόλτα στο πάρκο ή η επίσκεψη στον κτηνίατρο δίνουν την ευκαιρία για γνωριμία και επικοινωνία με άλλους ανθρώπους

.Γάτα: επουλώνει τα τραύματα

Δεν απαιτεί πολλά για την καθημερινή φροντίδα της πέρα από το φαγητό της, οπότε ίσως απευθύνεται περισσότερο σε άτομα που για μια περίοδο της ζωή τους δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν ένα κατοικίδιο με υψηλή φροντίδα. Έχει διαπιστωθεί ότι όταν οι ασθενείς ή οι τραυματίες έχουν τη συντροφιά μιας γάτας επιτυγχάνεται νωρίτερα η επούλωση των τραυμάτων τους ενώ μειώνει το στρες όταν την χαϊδεύετε.Άλογο: μειώνει την εσωστρέφεια

Διαβάστε Επίσης  Κατάθλιψη: Πέντε αλλαγές στη συμπεριφορά που μαρτυρούν ότι υπάρχει πρόβλημα

Η Θεραπευτική Ιππασία είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη θεραπεία με την εκπαίδευση, την άθληση και την ψυχαγωγία. Απευθύνεται σε άτομα με νοητικές, σωματικές, μαθησιακές, νευρολογικές ή ψυχικές δυσκολίες.

Αυτά που προσφέρει είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε πολλές ευπαθείς ομάδες: αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία και την υπομονή, τον αυτοέλεγχο, τον αυτοσεβασμό και την υπευθυνότητα, μειώνει την εσωστρέφεια, σας βοηθά να ξεπεράσετε κάποιες φοβίες, καλλιεργεί την επικοινωνία, αναπτύσσει την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την κοινωνικοποίηση, βελτιώνει τον έλεγχο της κεφαλής, του κορμού και της λεκάνης, σας βοηθά στη σωστή στάση του σώματος, βελτιώνει την ισορροπία και την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και αντοχή.

Το μυστικό

Πάρτε ένα ψάρι!

Η παρακολούθηση των ψαριών ενός ενυδρείου μας βοηθάει να χαλαρώσουμε μειώνοντας τον καρδιακό παλμό και ρίχνοντας τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, πριν αποφασίσετε να πάρετε ένα ζωάκι στο σπίτι, θα πρέπει να έχετε συνειδητοποιήσει ότι θα το έχετε κοντά σας για πολλά χρόνια. Το ζώο έχει συγκεκριμένες φυσικές ανάγκες, οπότε πρέπει να είσαστε διατεθειμένοι κάθε μέρα να ξυπνάτε για την απαραίτητη βόλτα του. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι χρειάζεται χρόνο, προσοχή, στοργή και εκπαίδευση.

 

Πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *