Πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος είναι ανασφαλής;

 

Πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος είναι ανασφαλής;

Πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος είναι ανασφαλής;

 

Τα 3 βασικά κριτήρια για να μπορέσεις να καταλάβεις ότι κάποιος είναι ανασφαλής.

Άνθρωποι στη δουλειά, άνθρωποι στο μετρό, άνθρωποι στο δρόμο. Όπου κι αν κοιτάξεις θα δεις ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποικίλα, καθημερινά προβλήματα. Μέσα σε αυτά είναι και η ανασφάλεια, κατάσταση που οι ίδιοι δεν παρατηρούν αλλά για τους λοιπούς είναι ενοχλητική και εξουθενωτική. Πως μπορείς να την εντοπίσεις;

 

Προσπαθεί να μεταδώσει την ανασφάλειά του.

Δεν έχει σημασία αν έχετε ήδη μιλάτε για κάτι και οδηγήσει την κουβέντα προς τα εκεί ή αν ξαφνικά σου πιάσει τη συζήτηση, αλλά θα προσπαθήσει να μεταδώσει την ανασφάλειά του. Πώς; Σχολιάζοντας αρνητικά κάτι που έκανες ή κάτι που έκανε κάποιος άλλος συνοδεύοντάς το πολύ συχνά και από το πως θα το έκανε ο ίδιος θεωρώντας τον δικό του τρόπο πολύ καλύτερο και αποτελεσματικότερο ακόμα κι αν ο τρόπος του άλλου αναγνωρίσθηκε.

Διαβάστε Επίσης  Ποια τα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής

 

Ζηλεύει.

Δε θα σε επαινέσει, δε θα σε σχολιάσει θετικά. Αυτό το αλλά που θα ακούσεις να βγαίνει από τα χείλη του ξέρεις πως θα το κάνει για να σε ρίξει. Μπράβο αλλά τώρα θα έχεις περισσότερες ευθύνες. Και συνήθως αυτή η έκφραση συνοδεύεται από μια γκριμάτσα παρηγοριάς. Αμέσως μόλις ακούσει το καλό θα προσπαθήσει να το μετατρέψει σε αρνητικό. Ζηλεύει κι επειδή ξέρει ότι εκείνος δε μπορεί να κάνει αυτό που κάνεις εσύ, επιστρατεύει άλλα μέσα για να κάνει τον ίδιο να νιώσει καλύτερα.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να βάλετε στη θέση του κάποιον που σας μίλησε με αγένεια;

 

Υπερτονίζει συνεχώς ό,τι του συμβαίνει

Μπορεί να περνάει μεγάλα διαστήματα αδράνειας, αλλά όταν του συμβεί κάτι ή πρέπει να κάνει κάτι, μπορεί να μιλάει για αυτό για ώρες ατελειώτες. Δε σημαίνει πως αυτό είναι αντικειμενικά μεγάλο, όπως για παράδειγμα να φύγει για το εξωτερικό για ένα χρόνο επειδή απαιτείται από τη δουλειά του. Μπορεί να είναι μια απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο για ένα σφράγισμα, αλλά εκείνος να το παρουσιάζει σα να πρέπει να κάνει πεζοπορία σε βουνό ξυπόλητος.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *