Ποιες 8 συνήθειες καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 50

 

Ποιες 8 συνήθειες καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 50

Ποιες 8 συνήθειες καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 50

 

Η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη εάν θέλετε να παραμείνετε υγιείς, δυνατοί και ευκίνητοι καθώς μεγαλώνετε.

Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη μακροζωία σας, υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που πρέπει να αποφύγετε. Δείτε 8 επιβλαβείς κινήσεις για άτομα άνω των 50 ετών και τι πρέπει να κάνουν αντ’αυτού.

Το να κάνετε τα ακόλουθα λάθη με την πάροδο του χρόνου σημαίνει ότι χάνετε το πλήθος των πλεονεκτημάτων από την άσκηση στο σύνολό της.

 

Ποιες 8 συνήθειες καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 50

 

1.Δεν κάνετε προθέρμανση ή διατάσεις πριν από την προπόνηση

Η παράλειψη μιας σωστής προθέρμανσης αυξάνει τον κίνδυνο μυϊκών καταπονήσεων ή τραυματισμών, ειδικά καθώς η ευελιξία του σώματος και η κυκλοφορία του αίματος μειώνονται με την ηλικία.

Αφιερώστε χρόνο σε μια δυναμική προθέρμανση με ελαφριά αερόβια άσκηση και δυναμικές διατάσεις πριν προχωρήσετε σε πιο έντονες δραστηριότητες.

 

2.Κάνετε πολλές ασκήσεις μεγάλης έντασης

Δραστηριότητες και ασκήσεις υψηλής πρόσκρουσης, όπως το τρέξιμο, τα άλματα είναι σαφώς πολύ καλές ασκήσεις για να διατηρήσετε τη σωματική σας ευεξία, αλλά θέλουν προσοχή, αφού μπορούν επίσης να ασκήσουν περιττή και υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις σας.

Καλύτερο θα ήταν να επιλέγετε ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως ποδηλασία, κολύμπι ή άσκηση στο ελλειπτικό.

Διαβάστε Επίσης  Τι είναι οι σπόροι Chia

3.Υπερπροπονείστε

Η υπερβολική προπόνηση χωρίς την κατάλληλη περίοδο ανάπαυσης μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού, ακόμη και σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία του να έχετε ημέρες ανάπαυσης και αποκατάστασης και κυρίως να ακούτε πάντοτε το σώμα σας. Τις ημέρες ανάπαυσης, προτιμήστε να ασχοληθείτε με τον διαλογισμό, με ελαφρές διατάσεις, γιόγκα.

 

4.Κακή στάση σώματος

Η κακή στάση κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση στη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις, οδηγώντας σε πιθανούς τραυματισμούς.

Φροντίστε να δώσετε προτεραιότητα στη σωστή τεχνική μιας άσκησης, προκειμένου να επωφεληθείτε από αυτή. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συνεργαστείτε με έναν προπονητή, ο οποίος θα μπορεί να σας κατευθύνει.

 

5.Αποφεύγετε τα βάρη

Η άρση βαρών είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος οποιουδήποτε προγράμματος γυμναστικής που έχει σχεδιαστεί για να επιβραδύνει ή να αναστρέψει τη διαδικασία γήρανσης. Πρέπει να σηκώνετε βάρη, αλλά για μικρό αριθμό επαναλήψεων. Προφανώς και θα τα αισθάνεστε πολύ βαριά σε σχέση με την τρέχουσα δύναμή σας.

Για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, η εκτέλεση έξι έως 12 επαναλήψεων χρησιμοποιώντας βάρη, με ενδιάμεσα διαλείμματα, είναι μια καλή αρχή.

 

6.Παρακάμπτετε ασκήσεις κινητικότητας και διατάσεις για ευελιξία σώματος

Η κινητικότητα είναι ένα ζωτικό συστατικό για τη μείωση των τραυματισμών και τη διασφάλιση ότι οι αρθρώσεις σας διατηρούν ένα φυσιολογικό, λειτουργικό εύρος κίνησης. Η κινητικότητα μπορεί να περιλαμβάνει γιόγκα, μασάζ, διατάσεις και οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες που ενσωματώνουν κάποια μορφή διάτασης ή επιμήκυνσης των μυών.

Διαβάστε Επίσης  Tελικά τα 2 μέτρα ως απόσταση ασφαλείας εναντίον του κορωνοϊού είναι αυθαίρετο μέτρο;

Για μέγιστα αποτελέσματα, ενσωματώστε 30 έως 60 λεπτά κινητικών δραστηριοτήτων τρεις φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με την προπόνηση με βάρη.

 

7.Περπατάτε μόνο σε σταθερές επιφάνειες

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην προπόνησή σας.

Ωστόσο, εάν περπατάτε μόνο σε πλακόστρωτες επιφάνειες, χάνετε κάποια σοβαρά οφέλη. Μπορεί επίσης να διακινδυνεύσετε να επιδεινώσετε τις αρθρώσεις σας.

Το περπάτημα σε ανώμαλες επιφάνειες όπως άμμος, μονοπάτια, βραχώδες έδαφος και άλλες μη ασφαλτοστρωμένες επιφάνειες συμβάλλει στη βελτίωση της ισορροπίας και της αντοχής στον αστράγαλο, ενώ μειώνει τον αντίκτυπο στις αρθρώσεις σας.

 

8.Παραλείπετε την άσκηση εντελώς

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να παραλείψετε εντελώς την άσκηση. Είναι προτιμότερο να κάνετε έστω και 30 λεπτά την ημέρα κάποιο είδος άσκησης ή διατάσεων, από το να μην προπονείστε καθόλου.

Σύντομοι περίπατοι, περπάτημα στη φύση, το να ανεβείτε σκάλες, η γιόγκα και το pilates, είναι μερικές ήπιες μορφές άσκησης που το σώμα σας σίγουρα αποζητά!

 

healthstat.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *