Αγία Σκέπη της Παναγίας

Αγία Σκέπη της Παναγίας-Χρόνια Πολλά!

Η εμφάνιση της Παναγίας στον Όσιο Ανδρέα

Την περίοδο 457-474 μ.Χ. που ήταν βασιλιάς ο Λέοντας ο Μεγάλος, ζούσε στην Κωνσταντινούπολη ο Όσιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν σαλός.

Κατά τη διάρκεια μιας αγρυπνίας στο ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, ο Όσιος Ανδρέας μαζί με τον μαθητή του Επιφάνιο, που έγινε αργότερα πατριάρχης Κων/πόλεως (520-536 μ.Χ.), είδαν την Υπεραγία Θεοτόκο να εισέρχεται στο ναό από την κεντρική πύλη.

Πλάι στην Υπεραγία Θεοτόκο βρισκόταν πλήθος αγγέλων, καθώς και ο Ιωάννης ο Πρόδρομος με τον Ιωάννη τον Θεολόγο.

Διαβάστε Επίσης  8 ΛΕΞΕΙΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 95-96-97-98

 

Η προσευχή της Παναγίας

Αφού μπήκε η Παναγία στο ναό, προχώρησε προς τον σολέα και προσευχήθηκε για αρκετή ώρα, με θερμά δάκρυα, υπέρ της σωτηρίας των πιστών. Το γεγονός αυτό ήταν ορατό μόνο στον Ανδρέα και στον Επιφάνιο.  Αγία Σκέπη της Παναγίας-Χρόνια Πολλά!

Μετά την προσευχή, η Θεοτόκος σηκώθηκε και μπήκε μέσα στο ιερό, όπου φυλασσόταν το μαφόριό της, δηλαδή το τσεμπέρι της. Το πήρε στα χέρια της και το άπλωσε πάνω από τους χριστιανούς που βρίσκονταν έξω. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δείξει ότι τους σκέπει και τους προστατεύει.

Διαβάστε Επίσης  Διάλογοι-σοκ από την πυρκαγιά στο Μάτι: Τώρα να καούν να βάλουν μυαλό

 

Πότε εορτάζει η Αγία Σκέπη

Η Εκκλησία μας τιμά αυτό το γεγονός στις 28 Οκτωβρίου μαζί με την εθνική επέτειο του ΟΧΙ, όπου εορτάζεται και η απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Ιταλογερμανικό ζυγό.Αγία Σκέπη της Παναγίας

Πρόκειται λοιπόν για τη γιορτή προς τιμήν της Παναγίας, η οποία σκέπει και προστατεύει το λαό του Θεού και φωτίζει τους πιστούς στο δρόμο για την τελείωση με τις προσευχές, τις παρακλήσεις και τα δάκρυά της.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *