Θοδωρής Μαραντίνης για τη συνεπιμέλεια: «Δεν σημαίνει ότι κάθε μητέρα είναι ικανή»

 

Θοδωρής Μαραντίνης για τη συνεπιμέλεια: «Δεν σημαίνει ότι κάθε μητέρα είναι ικανή»

Θοδωρής Μαραντίνης για τη συνεπιμέλεια: «Δεν σημαίνει ότι κάθε μητέρα είναι ικανή»

 

Μαραντίνης: «Δεν σημαίνει ότι κάθε μητέρα είναι ικανή.

Μπορεί μια μητέρα να πει «δεν μπορώ. Ο σημαντικός αυτός ρόλος του να είσαι γονέας έχει ευθύνη και δεν πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις για να την «πεις» στον πρώην σύντροφό σου γιατί δεν σου φέρθηκε καλά ή σε απάτησε. Αυτό είναι δικό σου θέμα και πρέπει να το λύσεις… όχι μέσω των παιδιών»

Για το ζήτημα της συνεπιμέλειας μίλησε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Μαραντίνης σε πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξή του στο κανάλι Delines (Ντελίνες) στο Youtube και εξήγησε ότι μετά από έναν χωρισμό οι γονείς δεν θα πρέπει να λύνουν τις διαφορές τους χρησιμοποιώντας τα παιδιά.

 

«Αυτό που είδα μέσα από την εμπειρία μου και βίωσα και κατάλαβα είναι ότι η συνεπιμέλεια πρέπει να είναι το σημείο αφετηρίας σε έναν χωρισμό. Γιατί στον γάμο έχεις συνεπιμέλεια και με το που χωρίζεις να πρέπει να περάσεις ένα τεστ;

Διαβάστε Επίσης  Ευαγγελία Συριοπούλου: Γέννησε τον δεύτερο γιο της και ποζάρει μαζί του στο μαιευτήριο

Θεωρώ ότι είναι λίγο άδικο. Πρέπει μετά τον χωρισμό το σημείο μηδέν να είναι τα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά μας» ανέφερε αρχικά ο Θοδωρής Μαραντίνης.

Σε άλλο σημείο ο τραγουδιστής ανέφερε: «Αυτό που είδα κι εγώ από τη δική μου περίπτωση και γνωρίζοντας και άλλες περιπτώσεις, είναι ότι δημιουργούνται περισσότερες εντάσεις.

Ο ένας έχει παντοδυναμία και ο άλλος όχι. Αυτό δημιουργεί ανισότητα και αυτή η ανισότητα εντάσεις. Και την ένταση την πληρώνουν τα παιδιά. Ένα ζευγάρι δεν χωρίζει ευχάριστα, άρα να μην εργαλοιοποιήσει αυτό το πάνω χέρι για να εκδικηθεί κάποιον άλλον και στη μέση αυτού του πράγματος να είναι τα παιδιά».

Υπάρχουν κάποια «αλλά» που μπαίνουν μετά, όχι από πριν… όπως «εσύ είσαι αλκοολικός», «εσύ είσαι κακοποιητική», τότε δεν θα υπάρχει συνεπιμέλεια προφανώς.

Διαβάστε Επίσης  Ελένη Μενεγάκη: Η κόκκινη γραμμή στο καθημερινό πρόγραμμα, οι φήμες & το επτασφράγιστο μυστικό

Ένα παιδί πρέπει να έχει δικαίωμα να βλέπει και τους δυο γονείς. Κάποιος έχει μια παντοδυναμία και κάποιος όχι και έτσι δημιουργούνται εντάσεις. Ποιος την «πληρώνει» αυτή την ένταση; Τα παιδιά.

Συνήθως όταν χωρίζει ένα ζευγάρι, δεν χωρίζει ευχάριστα. Άρα να μην εργαλειοποιήσει και χρησιμοποιήσει αυτό το «πάνω χέρι» για να εκδικηθεί κάποιον άλλον και στη μέση αυτού του πράγματος είναι τα παιδιά. Το παλιό δεν λειτουργεί, άρα πρέπει να το αλλάξουμε.

 

Δεν σημαίνει επίσης ότι κάθε μητέρα είναι ικανή. Μπορεί μια μητέρα να πει «δεν μπορώ.

Ο σημαντικός αυτός ρόλος του να είσαι γονέας έχει ευθύνη και δεν πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις για να την «πεις» στον πρώην σύντροφό σου γιατί δεν σου φέρθηκε καλά ή σε απάτησε. Αυτό είναι δικό σου θέμα και πρέπει να το λύσεις… όχι μέσω των παιδιών» δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *