4 σημαντικά σημεία που θα ήθελε να γνωρίζουν όλοι οι γονείς μια σχολική νοσηλεύτρια

 

4 σημαντικά σημεία που θα ήθελε να γνωρίζουν όλοι οι γονείς μια σχολική νοσηλεύτρια

4 σημαντικά σημεία που θα ήθελε να γνωρίζουν όλοι οι γονείς μια σχολική νοσηλεύτρια

 

Μια νοσηλεύτρια σχολείου από τη Νέα Υόρκη παραχώρησε συνέντευξη στους New York Times, όπου ανέφερε σημαντικές πληροφορίες για τους γονείς σχετικά με τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν τα παιδιά στο σχολείο, καθώς και τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούν οι ίδιοι οι γονείς, προκειμένου να διευκολύνουν τους μαθητές.

Η Carren Teitelbaum έχει αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις ως σχολική νοσηλεύτρια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν μια μέρα ήρθε στο γραφείο της ένας μαθητής με πυρετό 38.8. Όταν επικοινώνησε με τη μητέρα του, εκείνη της ανέφερε ότι του είχε δώσει αντιπυρετικό το πρωί και ότι πιθανότατα είχε περάσει η δράση του. “Δώστε του κι άλλο”, της είπε.

Φυσικά, δεν στέλνουμε τα παιδιά στο σχολείο όταν έχουν πυρετό, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους τους γονείς. Το παιδί υποφέρει, οι συμμαθητές του διατρέχουν κίνδυνο να μολυνθούν, και κανείς δεν είναι ικανοποιημένος. Αν και οι γονείς μπορεί να μην έχουν άλλη επιλογή για τη φροντίδα του παιδιού που θα μείνει σπίτι, είναι σημαντικό τα παιδιά να ξεκουράζονται όταν είναι άρρωστα.

Διαβάστε Επίσης  Από ποια ηλικία μπορεί το παιδί μου να γυμνάζεται;

 

4 σημαντικά σημεία που θα ήθελε να γνωρίζουν όλοι οι γονείς μια σχολική νοσηλεύτρια

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, σε συνέντευξη με 14 σχολικές νοσηλεύτριες, υπάρχουν πέντε σημαντικά ζητήματα που θα ήθελαν όλοι οι γονείς να γνωρίζουν και να τηρούν:

1. Να έρχεσαι σε επαφή με τη σχολική νοσηλεύτρια:

Οι γονείς συχνά ενημερώνουν τη δασκάλα σχετικά με την υγεία του παιδιού τους, αλλά παραλείπουν να επικοινωνήσουν και με τη σχολική νοσηλεύτρια, όπου υπάρχει, προκειμένου να της παρέχουν το ιατρικό ιστορικό του παιδιού. Οι νοσηλεύτριες δεν έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν φάρμακα στα παιδιά χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, επομένως είναι απαραίτητη η επικοινωνία όταν υπάρχει ανάγκη.

2. Να διδάξουν στα παιδιά τους τους θεμελιώδεις κανόνες της υγιεινής:

Πλένουμε τα χέρια μας, ρίχνουμε το νερό στην τουαλέτα, και πλένουμε ξανά τα χέρια μας. Σκουπίζουμε τη μύτη μας με χαρτομάντηλο και δεν βάζουμε το στυλό στο στόμα. Με αυτόν τον τρόπο, προλαμβάνουμε τη μετάδοση ασθενειών μεταξύ των παιδιών.

Διαβάστε Επίσης  Πού υστερούν αναπτυξιακά τα μωρά της πανδημίας - Πόσο πρέπει να ανησυχήσουν οι γονείς

3. Να παρέχουν σωστούς αριθμούς τηλεφώνου για επικοινωνία:

Το σχολείο συνήθως ζητάει τηλέφωνα από τους κηδεμόνες, καθώς και από ορισμένα συγγενικά πρόσωπα, για την περίπτωση που δεν μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους γονείς. Είναι σημαντικό να διασφαλίζουμε ότι τα τηλέφωνα, όπως αυτά των παππούδων, είναι σωστά και ότι οι παππούδες είναι σε θέση να επικοινωνήσουν και να φτάσουν στο σχολείο αν χρειαστεί. Υπήρξε περίπτωση γονέα που έδωσε το τηλέφωνο της γιαγιάς που μένει στο χωριό…

4. Να διασφαλίζουν ότι τα παιδιά θα πηγαίνουν για ύπνο νωρίς:

Τα παιδιά που δεν έχουν επαρκή ύπνο ενδέχεται να επισκέπτονται τη σχολική νοσηλεύτρια συχνότερα. Οι γονείς θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα παιδιά τους κοιμούνται νωρίς το βράδυ, ακολουθούν μια σταθερή ρουτίνα ύπνου και αποφεύγουν την υπερβολική χρήση των tablet. Η επαρκής ποσότητα ύπνου συμβάλλει επίσης στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *