Air Fryer: 5 φαγητά που απαγορεύεται να μαγειρέψεις!

 

Air Fryer: 5 φαγητά που απαγορεύεται να μαγειρέψεις!

Air Fryer: 5 φαγητά που απαγορεύεται να μαγειρέψεις!

 

Οι ειδικοί διατροφολόγοι επισημαίνουν πως, παρόλο που το air fryer έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών για το εύκολο, γρήγορο και υγιεινό μαγείρεμα, δεν είναι κατάλληλo για όλα τα τρόφιμα.

Ορισμένες συνταγές ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα, τόσο στο αποτέλεσμα όσο και στη συσκευή.

 

Air Fryer: 5 φαγητά που απαγορεύεται να μαγειρέψεις!

Σάλτσες
Αρχικά, τα φαγητά με σάλτσα, όπως τα σπαγγέτι μπολονέζ ή το τσίλι, δεν είναι καλή ιδέα για τη φριτέζα. Τα υγρά μπορούν να εκτοξευθούν από τον ζεστό αέρα, δημιουργώντας χάος στην κουζίνα, αλλά και ενδεχόμενο κίνδυνο για τον χρήστη. Καλύτερα να μαγειρεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία και αργά.

Διαβάστε Επίσης  6 ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΝΕΟΤΕΡΟΙ

Φαγητά με κουρκούτι
Τα φαγητά με κουρκούτι αποτελούν μια ακόμη κατηγορία προς αποφυγή. Χωρίς το καυτό λάδι που χρειάζεται για να γίνει τραγανό, το κουρκούτι μπορεί να τρέξει παντού, προκαλώντας ζημιές στo air fryer. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα στεγνό μείγμα αλευριού με καρυκεύματα που θα γίνει πιο τραγανό και νόστιμο στη φριτέζα αέρος.

 

Ποπ κορν
Όσον αφορά το ποπ κορν, οι περισσότερες φριτέζες δεν ζεσταίνονται αρκετά για να σκάσουν οι κόκκοι. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος αν κολλήσουν στους τοίχους της συσκευής.

Διαβάστε Επίσης  Φρέσκα μυρωδικά για την κουζίνα και για την υγεία μας

Μπρόκολο
Ακόμα και το μπρόκολο, παρόλο που φαίνεται ιδανικό για τo air fryer, δεν αποδίδει καλά. Γίνεται σκληρό και πικρό καθώς στεγνώνει υπερβολικά. Ο καλύτερος τρόπος να το απολαύσετε είναι ψήνοντάς το στο φούρνο.

Ζυμαρικά
Τέλος, τα ζυμαρικά και το ρύζι δεν πρέπει να μπαίνουν απευθείας στη φριτέζα. Ωστόσο, εάν έχουν ήδη μαγειρευτεί, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε στo air fryer ή να τα κάνετε τραγανά στην επιφάνειά τους.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *