Η γεωλόγος που ήπιε νερό δισεκατομμυρίων ετών και ο λόγος που το έκανε!

 

Η γεωλόγος που ήπιε νερό δισεκατομμυρίων ετών και ο λόγος που το έκανε!

Η γεωλόγος που ήπιε νερό δισεκατομμυρίων ετών και ο λόγος που το έκανε!

 

Μια γεωλόγος έκανε το αδιανόητο όταν ήπιε μια γουλιά νερό που ήταν δισεκατομμυρίων ετών για να δει τί γεύση έχει.

Ναι, καλά άκουσες! Ξέχνα το φιλτραρισμένο νερό ή το διπλά φιλτραρισμένο, τώρα υπάρχει αρχαίο νερό κάτω από τα πόδια μας.

Φυσικά, εμείς οι κοινοί θνητοί δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτό, και αν είχαμε, δύσκολα θα το πίναμε. Σκέψου, βακτήρια, μικρόβια, μπορεί να είναι και στάσιμο.

Όμως, το 2013, όταν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο βρήκαν νερό περίπου 2,5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης στον Καναδά, το έβαλαν αμέσως σε ανάλυση. Τα δεδομένα τους έδειξαν ότι είχε ηλικία από 1,5 έως 2,6 δισεκατομμύρια χρόνια, κάνοντάς το το αρχαιότερο νερό γνωστό στον άνθρωπο.

Διαβάστε Επίσης  Πληρώνεις 200€ παραπάνω εξαιτίας τους: Οι συσκευές που φουσκώνουν το λογαριασμό ρεύματος και δε παίρνεις χαμπάρι

 

Η γεωλόγος που ήπιε νερό δισεκατομμυρίων ετών και ο λόγος που το έκανε!

Η επικεφαλής της έρευνας, η καθηγήτρια Barbara Sherwood Lollar, αποφάσισε να το δοκιμάσει. Η γεύση; “Φρικτή,” όπως είπε η ίδια. Ήταν πολύ αλμυρό και πιο παχύρρευστο από το νερό της βρύσης, με υφή ελαφριάς σιρόπιας. Όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο, παίρνει πορτοκαλί χρώμα λόγω των μετάλλων, όπως το σίδηρο.”

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι παραδέχτηκε ότι το έχει δοκιμάσει αρκετές φορές!

Διαβάστε Επίσης  Το μυστήριο της Πυραμίδας του Ταϋγέτου: Η πιο εντυπωσιακή κορυφή βουνού στην Ελλάδα και ο άλυτος γρίφος που την συνοδεύει

Ο λόγος; “Μας ενδιαφέρουν τα πιο αλμυρά νερά, γιατί είναι τα αρχαιότερα, και η γεύση είναι ο γρήγορος τρόπος για να καταλάβουμε πόσο αλμυρά είναι. Λόγω των αντιδράσεων μεταξύ του νερού και του βράχου, είναι εξαιρετικά αλμυρό.

Είναι πιο παχύρρευστο από το νερό της βρύσης. Έχει τη σύσταση ενός πολύ ελαφρού σιροπιού σφενδάμου. Δεν έχει χρώμα όταν βγαίνει, αλλά μόλις έρθει σε επαφή με το οξυγόνο παίρνει ένα πορτοκαλί χρώμα επειδή τα μέταλλα σε αυτό αρχίζουν να σχηματίζονται, ειδικά ο σίδηρος”.

Τρία χρόνια αργότερα, η ομάδα της βρήκε ακόμα πιο παλιό νερό στον ίδιο χώρο, άνω των 2,6 δισεκατομμυρίων ετών!

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *