Πεντικιούρ στη γάτα: Πώς να το κάνετε στο σπίτι:

 

Πεντικιούρ στη γάτα: Πώς να το κάνετε στο σπίτι:

Πεντικιούρ στη γάτα: Πώς να το κάνετε στο σπίτι:

 

Το πεντικιούρ στη γάτα είναι απαραίτητο για λόγους υγείας.

Πώς να το κάνετε στο σπίτι:

Αρχικά θα πρέπει να προμηθευτείτε ειδικό νυχοκόπτη. Έπειτα πιέζετε ελαφρά το κέντρο της πατούσας της γάτας σας μέχρι να αποκαλυφθούν ολόκληρα τα νύχια στα δάχτυλα.

Κάντε αυτή τη διαδικασία σε ένα φωτεινό σημείο του σπιτιού ώστε να διακρίνετε το διάφανο μέρος του νυχιού. Είναι εκείνο που σας επιτρέπεται να κόψετε, την άκρη δηλαδή του διάφανου τμήματος και σε καμία περίπτωση πιο βαθιά, εκεί δηλαδή όπου γίνεται ροζ και που βρίσκεται η μήτρα του νυχιού.

Διαβάστε Επίσης  Η πιο συγκινητική ιστορία σκυλιού όλων των εποχών

Αν καταλάθος κόψετε σε εκείνο το σημείο, η γατούλα σας θα πονέσει πολύ. Ευτυχώς με τον ειδικό νυχοκόπτη, που είναι σχεδιασμένος αποκλειστικά για γάτες, περιορίζονται οι πιθανότητες για μία αδέξια κίνηση που θα τραυματίσει τη ψιψίνα σας.

Συνήθως, τα μπροστινά πόδια είναι εκείνα που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα αφού στα πισινά, τα νύχια διατηρούνται σε μικρότερο μήκος λόγω πιο έντονης τριβής με το έδαφος. Αν δείτε ότι η γατούλα σας αντιδράει, ηρεμήστε τη με χάδια και συνεχίστε λίγο αργότερα μέχρι να αισθανθεί άνετα και να σας επιτρέψει να περιποιηθείτε τα νύχια της.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί φτερνίζεται η γάτα μου;

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *