3 σημάδια ότι ο εγκέφαλός σας είναι ακόμα νέος

3 σημάδια ότι ο εγκέφαλός σας είναι ακόμα νέοςΑισθάνεστε νεότεροι ή μεγαλύτεροι από την ηλικία σας; Στην πραγματικότητα, στην ηλικία των 45 ετών, παίζοντας μήλα και κρυφτό με τα ανίψια και τις ανιψιές σας, μπορεί να αισθάνεστε πάλι σαν να είστε 12 ετών. Όσον αφορά το μυαλό μας, η επιστήμη έχει ανακαλύψει ότι ο εγκέφαλος γερνάει με διαφορετικό ρυθμό από το υπόλοιπο σώμα.3 σημάδια ότι ο εγκέφαλός σας είναι ακόμα νέος

Η υγεία του εγκεφάλου επηρεάζεται από τη γενική υγεία, τον τρόπο ζωής και την προσωπικότητα του ατόμου. Αν αναρωτιέστε αν ο εγκέφαλός σας σας κρατάει νεότερους από την ηλικία σας, αναζητήστε τα τρία παρακάτω απλά σημάδια για να βρείτε την απάντηση.

1. Αισθάνεστε νεότεροι απ’ ότι είστε

Η ηλικία που αισθάνεται κανείς ονομάζεται «υποκειμενική ηλικία» και διαφέρει από τη βιολογική ηλικία. Έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ και του Πανεπιστημίου Yonsei στη Νότια Κορέα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται νεότεροι από την ηλικία τους εμφανίζουν επίσης λιγότερα σημάδια φυσικής γήρανσης στον εγκέφαλό τους καθώς γερνούν. Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να κατανοηθεί γιατί συμβαίνει αυτό και πώς επηρεάζεται ο εγκέφαλος από το να αισθάνεται νεότερος.

Διαβάστε Επίσης  Είναι όλα τα κουκούτσια ωφέλιμα και σε ποια μορφή;

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι όσο νεότεροι αισθανόμαστε, τόσο πιο δραστήριοι είμαστε στις δραστηριότητες και τη ζωή μας. Εξάλλου, η σωματική και ψυχική υγεία είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Ακολουθήστε λοιπόν αυτό που σας λέει η ψυχούλα σας και κάντε αυτό που σας αρέσει, που σας ευχαριστεί και που σας ανανεώνει.

 

2. Ο εγκέφαλός σας «αγαπάει» τις ξένες γλώσσες

Ερευνητές από τον Καναδά και την Ισπανία υποστηρίζουν ότι οι δίγλωσσοι άνθρωποι έχουν πιο εξειδικευμένες νευρικές συνδέσεις επειδή η ικανότητα να μιλούν δύο γλώσσες επιτρέπει στον εγκέφαλο να επιλέγει τις απαραίτητες πληροφορίες πιο αποτελεσματικά, εξοικονομώντας ενέργεια. Αυτό εξοικονομεί χρόνια.

Επιπλέον, οι δίγλωσσοι χρησιμοποιούν λιγότερο το μετωπιαίο τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη φθορά και την άνοια. Γιατί να μην ξεκινήσετε μια δεύτερη ή τρίτη γλώσσα; Μην ξεχάσετε να αναβαθμίσετε τα αγγλικά, τα γαλλικά ή τα ιταλικά σας. Όχι μόνο θα αναζωογονήσει τον εγκέφαλό σας, αλλά θα ενισχύσει και την αυτοπεποίθησή σας, ενώ θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες επικοινωνίας και ταξιδιών.

Διαβάστε Επίσης  Το ποτό και το τσιγάρο κάνουν γυναίκες και άνδρες να δείχνουν πιο γερασμένοι

3. Ζείτε το τώρα και την κάθε στιγμή

Η πρακτική της ενσυνειδητότητας και ο διαλογισμός μας βοηθούν να εστιάζουμε στην παρούσα στιγμή. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ολοκληρωμένη ζωή, με μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά, ενώ έρευνες από το UCLA και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας έχουν δείξει ότι το να αφήνουμε την φαιά ουσία στην ησυχία της βελτιώνει τη μνήμη του εγκεφάλου.

Ταυτόχρονα, λίγα λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα μπορούν να μειώσουν το στρες και το άγχος, τα οποία μπορούν να βλάψουν σοβαρά την ανοσολογική απόκριση. Ο διαλογισμός διεγείρει επίσης τη δενδριτική διακίνηση και τη συναπτική πλαστικότητα, διευκολύνοντας έτσι την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων.

Ακολουθώντας απλώς αυτές τις απλές συμβουλές, όχι μόνο θα ενισχύσετε τον εγκέφαλό σας, αλλά και θα σας βοηθήσετε να ζήσετε καλύτερες και πιο ευχάριστες μέρες μακροπρόθεσμα. Φροντίστε το σώμα σας από μέσα προς τα έξω και ακολουθήστε μια πορεία που είναι ευχάριστη και καλή για εσάς και το σώμα σας, και ο εγκέφαλός σας θα σας ευχαριστεί γι’ αυτό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *