5 τρόποι να χάσεις βάρος ενώ κοιμάσαι

 

5 τρόποι να χάσεις βάρος ενώ κοιμάσαι

5 τρόποι να χάσεις βάρος ενώ κοιμάσαι

Αν νομίζετε ότι η απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σκληρή άσκηση και ατελείωτους περιορισμούς στη διατροφή, ξανασκεφτείτε το. Μπορείτε να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε.

Σύμφωνα με μελέτη του 2021 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity, ο καλύτερος ύπνος προάγει την απώλεια βάρους και λίπους και μειώνει τα ποσοστά παχυσαρκίας.

1. Κοιμηθείτε επαρκώς

Πρώτον, ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την υγιή διαχείριση του βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ύπνος για τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ βοηθά να διατηρούνται οι ορμόνες της πείνας υπό έλεγχο και ο μεταβολισμός ενεργός.

Χωρίς επαρκή ξεκούραση, τείνετε να τρώτε περισσότερο και οι ορμόνες σας διαταράσσονται. Αυτό αλλάζει το αίσθημα πληρότητας και πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας και οδηγεί σε επιθυμίες για ορισμένες τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες, υδατάνθρακες και λιπαρά. Επιπλέον, ο βαθύτερος και μεγαλύτερος ύπνος αυξάνει την ποσότητα θερμίδων που καταναλώνει ο οργανισμός.

Διαβάστε Επίσης  Αϋπνία: Τρεις κινήσεις ματ που θα σας χαλαρώσουν πριν τον ύπνο

2. Αποφύγετε την καφεΐνη

Η αποφυγή της καφεΐνης και των διεγερτικών ουσιών, ιδίως το απόγευμα και το βράδυ, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Η επιλογή προϊόντων χωρίς καφεΐνη, όπως τα τσάγια από βότανα, μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

Αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης και άλλων διεγερτικών ουσιών αρκετές ώρες πριν από τον ύπνο. Αυτές οι ουσίες μπορούν να διαταράξουν τις συνήθειες του ύπνου και να επηρεάσουν τον φυσικό κύκλο ύπνου-αφύπνισης του οργανισμού, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη διαχείριση του βάρους.

3. Κοιμηθείτε σε δροσερό δωμάτιο

Κάντε το υπνοδωμάτιό σας δροσερό και άνετο για καλύτερο ύπνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ύπνος σε πιο δροσερές θερμοκρασίες βοηθά το σώμα να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί βαθύτερα.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ενεργοποιούν το καφέ λίπος, ένα τύπο λίπους που καίει θερμίδες και παράγει θερμότητα. Ο ύπνος σε ένα δωμάτιο γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου διευκολύνει την καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να βάλετε το ταχίνι στη διατροφή σας

4. Αποφύγετε το φαγητό πριν από τον ύπνο

Οι νυχτερινές ορέξεις είναι δελεαστικές, αλλά αντισταθείτε στην επιθυμία να φάτε λίγο πριν τον ύπνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα καθυστερημένα γεύματα μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πέψη, οδηγώντας σε υπερβολική πρόσληψη θερμίδων και αύξηση του σωματικού βάρους. Αντ’ αυτού, φάτε ένα ελαφρύ δείπνο νωρίτερα μέσα στην ημέρα και δώστε στην πέψη σας αρκετό χρόνο να χωνέψει πριν από τον ύπνο.

5. Πρόγραμμα ύπνου

Ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου είναι απαραίτητο για την υγιή απώλεια βάρους. Μια μελέτη του 2020 συνέστησε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, και να διατηρείτε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *