3+1 συμβουλές για να αποκτήσεις τα πιο υγιή και λαμπερά νύχια

 

3+1 συμβουλές για να αποκτήσεις τα πιο υγιή και λαμπερά νύχια

3+1 συμβουλές για να αποκτήσεις τα πιο υγιή και λαμπερά νύχια

 

Αν ανήκεις στην κατηγορία των beauty insiders, τότε σίγουρα τα νύχια σου -πάνω και κάτω- αποτελούν βασικό κομμάτι της περιποίησής σου.

Θέλεις να δείχνουν όμορφα, λαμπερά και υγιή και γνωρίζεις ότι παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε σου εμφάνιση, αφού συμπληρώνουν και αναδεικνύουν κάθε look σου. Διότι αν έχεις περιποιημένα άκρα, κάθε casual, boho, ή «brat girl» outfit σου, θα δείχνει πάντα όμορφο.

Και μπορεί το καλοκαίρι τα περιποιημένα και υγιή νύχια να επιβάλλονται, ωστόσο δεν είναι καθόλου θέμα εποχής. Είτε τα βάφεις, λοιπόν, σε έντονες αποχρώσεις είτε προτιμάς τις πιο απαλές, nudes, πρέπει να τα φροντίζεις για να εξακολουθούν να είναι ανθεκτικά και δυνατά.

Τώρα αν το μυαλό σου πήγε asap σε ατέλειωτες ώρες μανικιούρ και πεντικιούρ, πάτα ένα «pause». Διότι για το σωστό nail care σου, αρκούν μερικά βήματα από το… σπίτι σου που θα σου προσφέρουν τα πιο όμορφα, περιποιημένα και γεμάτα υγεία νύχια. Συνέχισε να διαβάζεις και πολύ σύντομα θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Διαβάστε Επίσης  Μοναδικό σχέδιο δράσης για λαμπερό δέρμα σε 7 ημέρες

#1 Φρόντισε τη διατροφή σου

Η υγεία των νυχιών σου ξεκινάει από μέσα προς τα έξω και αυτό αποτελεί μία γενική παραδοχή. Γι’ αυτό μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, είναι το Α και το Ω για την υγεία των νυχιών σου αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου ευρύτερα.

Οπότε, προσπάθησε να εντάξεις στη healthy routine σου τροφές όπως γάλα, αυγά, αμύγδαλα, καρύδια, σπανάκι, ψάρι και φακές. Τροφές, δηλαδή, που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και άρα μπορούν να κάνουν τα νύχια σου πιο ανθεκτικά.

#2 Δώσε βάση στον τρόπο που τα κόβεις

Μπορεί να μην το είχες σκεφτεί μέχρι τώρα, ωστόσο ο… νυχοκόπτης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην υγεία των νυχιών σου. Και αυτό γιατί σε βοηθάει να κόψεις τα νύχια σου με ακρίβεια, αποφεύγοντας τυχόν τραυματισμούς και άσχημα κομμένες άκρες, που οδηγούν σε πόνο ή φλεγμονή. Επίσης, κάνοντας τη σωστή επιλογή στο συγκεκριμένο αξεσουάρ περιποίησης νυχιών, μπορείς να κόβεις απαλά τα νύχια σου αλλά και να τα διατηρείς καθαρά και όμορφα.

Διαβάστε Επίσης  Αντικαταστήστε το make up με την πούδρα. Οι λόγοι για να το κάνεις

#3 Η ενυδάτωση είναι το παν

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω ακόμα και στα νύχια. Μην ξεχνάς πριν κοιμηθείς, να κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και με ένα ενυδατικό λάδι νυχιών τόσο στην επιφάνεια των νυχιών σου όσο και στην περιοχή γύρω από αυτά. Το απαλό μασάζ με ελαφριά πίεση στα νύχια θα συμβάλλει και στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος, ενώ ταυτόχρονα θα φροντίσει για την αποφυγή οποιουδήποτε σπασίματος ή ξεφλουδίσματος των νυχιών σου.

#4 Γάντια my dear

Είτε πλένεις πιάτα είτε ασχολείσαι με άλλες δουλειές του σπιτιού όπου τα χέρια σου έρχονται σε επαφή με απορρυπαντικά ή άλλες ουσίες που φθείρουν τα νύχια, τα γάντια είναι απαραίτητα. Έτσι, μπορείς να αποφύγεις και διάφορες παθήσεις που προκαλούνται από την υγρασία που μένει πάνω στα νύχια σου.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *