Εμμανουήλ Καραλής για τη σκοτεινή περίοδο και την κατάθλιψη: «Bυθίστηκα στο άγχος»

 

Εμμανουήλ Καραλής για τη σκοτεινή περίοδο και την κατάθλιψη: «Bυθίστηκα στο άγχος»
Εμμανουήλ Καραλής για τη σκοτεινή περίοδο και την κατάθλιψη: «Bυθίστηκα στο άγχος»

 

Το βράδυ της 5ης Αυγούστου η Ελλάδα έζησε ακόμα μια ιστορική στιγμή στο Παρίσι, με τον αθλητή του Ολυμπιακού, Εμμανουήλ Καραλή, να χαρίζει στη χώρα μας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, γνωστός και ως Μανόλο, πέρασε όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια έως και τα 5,90 μέτρα, εξασφαλίζοντας έτσι την κατάκτηση του μεταλλίου.

Αν και δεν κατάφερε να υπερπηδήσει τα 5,95 μέτρα και τα 6 μέτρα, η εξαιρετική του απόδοση τον ανέβασε στο βάθρο των νικητών.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί την πρώτη του Ολυμπιακή διάκριση και το έκτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στους Αγώνες, το οποίο είναι και το πρώτο για το στίβο.

 

Εμμανουήλ Καραλής για τη σκοτεινή περίοδο και την κατάθλιψη: «Bυθίστηκα στο άγχος»

Το 2022 ο Εμμανουήλ Καραλής αποφάσισε να αποσυρθεί προσωρινά από τα γήπεδα, προκειμένου να δώσει μια δική του προσωπική μάχη.

Διαβάστε Επίσης  Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: Αποκάλυψε την πραγματική της ηλικία – «Λέω παντού την ηλικία μου, είμαι…»

Τότε ο Εμμανουήλ Καραλής μέσα από τα social media είχε περάσει σε μια προσωπική εξομολόγηση για την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού:

«Έπειτα από ένα τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν στον κλειστό στίβο, ακολούθησαν μια σειρά από περιστατικά που καταρράκωσαν εντελώς το ηθικό μου.

Για πρώτη φορά φέτος έπαθα κρίση πανικού, η οποία με έκανε να βυθιστώ σε άγχος και κατάθλιψη για αρκετό καιρό.

Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό απλώς έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς o «κακός» Μανόλο επικράτησε.

Διαβάστε Επίσης  Σάκης Κατσούλης – Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η νέα ανάρτηση μετά την περιπέτεια που πέρασαν στην Σκόπελο!

Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και προσπάθησα να σκέφτομαι θετικά και να απολαμβάνω τους αγώνες όπως πάντα κάνω, αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο.

Είμαι κουρασμένος και πλήρως εξαντλημένος. Σταματάω εδώ τη σεζόν. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση, πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Χρειάζομαι να κάνω ένα διάλειμμα για να βρω πίσω το χαμόγελό μου», είχε γράψει ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ωστόσο ο Καραλής δεν το έβαλε κάτω. Με την στήριξη της οικογένειας του, κατάφερε να υπερβει το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει συναντήσει μέχρι σήμερα, με τον ίδιο να βγαίνει αλώβητος και πιο δυνατός από όλη αυτή την περιπέτεια.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *