Το εύκολο τραγανό σνακ στη φριτέζα αέρος, έτοιμο σε 15′

 

Το εύκολο τραγανό σνακ στη φριτέζα αέρος, έτοιμο σε 15′
Το εύκολο τραγανό σνακ στη φριτέζα αέρος, έτοιμο σε 15′

 

Τις ξιδάτες και αλμυρές πίκλες αγγουριού τις έχουμε συνηθίσει, κατά κύριο λόγο, σε dressings για σαλάτες ή ακόμα καλύτερα για burgers.

Και όμως, οι συγκεκριμένες πίκλες τρώγονται με έναν πολύ πιο ευχάριστο και εύγευστο τρόπο, μόνες τους. Πώς; Φρυγανίζοντάς τες με το κατάλληλο κουρκούτι στη φριτέζα αέρος, έχουμε σε λίγα μόλις λεπτά μία εναλλακτική πρόταση, τραγανή και πικάντικη στη λογική του τσιμπολογήματος, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Κοινώς, ο καλύτερος τσιπουρομεζές ή μπυρομεζές για το καλοκαιρινό τραπέζι, μιας και συνοδεύει καταπληκτικά, πιάτα κρεατοφαγικά, τηγανιτές ψαρολιχουδιές, αχνιστά θαλασσινά, ακόμα και λαδερά. Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να ακολουθήσουμε την παρακάτω συνταγή και σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι θα γίνει μία από τις κορυφαίες στη λίστα μας, με τις αγαπημένες συνταγές της παρέας.

 

Το εύκολο τραγανό σνακ στη φριτέζα αέρος, έτοιμο σε 15′

 

Διαβάστε Επίσης  Σουφλεδένια τυρόπιτα, έτοιμη σε 10 λεπτά

Υλικά (για 6 μερίδες)

ένα βάζο με αγγουράκι τουρσί
1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 1/2 κουτ. γλυκού καρύκευμα Cajun

1 φλιτζ. βουτυρόγαλα ( buttermilk)
1 1/2 φλιτζάνι panko

1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 

Για το dressing

1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
4 κουτ. γλυκού κέτσαπ

1/2 κουτ. γλυκού καρύκευμα Cajun
1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη

 

Διαδικασία

Για τα τουρσιά: Προθερμαίνουμε τη φριτέζα στους 200° C. Στραγγίζουμε τα τουρσιά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτα, πιέζοντας απαλά ώστε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.

Για το πανάρισμα: Ανακατεύουμε το αλεύρι, το καγιέν και το καρίκευμα Cajun σε ένα μπολ. Στο δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το βουτυρόγαλα, την καυτερή πάπρικα, το panko, τη γλυκιά πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα φτιάξετε σπιτικά λουκούμια

Λαδώνουμε τα τουρσιά και δουλεύοντας σε μικρές παρτίδες, ξεκινάμε να τα ψήνουμε στη φριτέζα αέρος. Αρχικά, πανάρουμε μία χούφτα από τουρσιά και έπειτα τα τινάζουμε ελαφρώς για να φύγει το περιτό αλεύρι. Έπειτα βυθίζουμε τα τουρσιά στο μείγμα με το βουτυρόγαλα (τόσο ώστε να καλυφθούν εντελώς).

Τέλος, τα ρίχνουμε στο panko γυρίζοντάς τα απαλά έως ότου καλυφθεί η επιφάνειά τους. Αραδιάζουμε τα παναρισμένα τουρσιά στο καλάθι της φριτέζας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανά δόσεις.Ψήνουμε για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και αποκτήσουν τραγανή υφή.

Σερβίρουμε και ετοιμάζουμε το ντιπ : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, τη σκόνη σκόρδου και το καρύκευμα Cajun. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *