Καιρός: Μπόρες και 38άρια σήμερα – Επιστρέφουν από αύριο τα μελτέμια

 

Καιρός: Μπόρες και 38άρια σήμερα - Επιστρέφουν από αύριο τα μελτέμια
Καιρός: Μπόρες και 38άρια σήμερα – Επιστρέφουν από αύριο τα μελτέμια

 

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το μεσημέρι και το απόγευμα πρόκειται να εκδηλωθούν μπόρες.

Τα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της χώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βροχές αναμένονται το απόγευμα και στα βόρεια της Αττικής. Αντιθέτως στις νησιωτικές περιοχές αναμένεται ηλιοφάνεια. Από αύριο θα επιστρέψουν και οι βοριάδες που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στους 41.4 °C χθες η μέγιστη θερμοκρασία

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο 03/08 καταγράφηκε στα Πλατανούλια Λάρισας και ήταν ίση με 41.4 °C.

Διαβάστε Επίσης  Σήμερα 9 Φεβρουαρίου εορτάζει ο Άγιος Νικηφόρος

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα το Σάββατο 03/08. Όπως προκύπτει από τις μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 266 από τους 497 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς, ενώ οι 37 °C ξεπεράστηκαν σε 129 σταθμούς.

 

Ο καιρός σήμερα

Αναμένεται αίθριος καιρός γενικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37-38, στη Θεσσαλία από 17 έως 38, στην Ήπειρο από 16 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 39-40 βαθμούς, στα Επτάνησα από 17 έως 35-37 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 34-36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι την Παρασκευή - Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *