Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονίαΑθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφισαν ο πρόεδρος και μια δικαστής, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία

Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 31/07, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πρότεινε την ενοχή των δυο αδερφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Οι κατηγορούμενοι τελέσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβαζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας και συνέχισε:

«Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

Η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι βρέθηκαν στην περιοχή για να μοιράσουν φυλλάδια της επιχείρησης τους.

Διαβάστε Επίσης  Συγκλονισμένη η Κρήτη: 68χρονος συνελήφθη για το βιασμό της εγγονής του από ηλικία έξι ετών

«Οι υπάλληλοι της επιχείρησης δεν είπαν ότι μετέβαιναν στον Άλιμο για εργασίες. Μόνο μια γυναίκα είπε σχετικό, η οποία αποδείχτηκε όμως ότι είχε πολύ στενή εργασιακή σχέση με τον έναν κατηγορούμενο και θα έκανε ότι μπορούσε για να τον βοηθήσει» σημείωσε η εισαγγελέας και συνέχισε λέγοντας πως αν και στο μικροσκόπιο των Αρχών είχε μπει το περίφημο βαν, επειδή η εταιρία στην οποία ανήκε ήταν στο όνομα της συντρόφου του ενός κατηγορουμένου, αυτό καθυστέρησε την εξέλιξη των πραγμάτων.Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία

  • Μάλιστα, η εισαγγελέας ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας για τον 49χρονο αδελφό του 41χρονου που εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο.

Όπως ανέφερε η κατηγορία πρέπει να μετατραπεί σε άμεση συνεργεία σε ανθρωποκτονία, ενώ ζήτησε να απαλλαγεί για τα αδικήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σύζυγος Καραϊβάζ: «Δεν υπάρχει δικαίωση στον θάνατο»

«Δεν υπάρχει δικαίωση στον θάνατο» δήλωσε η σύζυγός του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ για την αθώωση των δύο αδερφών που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του.

Ειδικότερα, η κα Στάθα Αλεξανδροπούλου- Καραϊβάζ σημείωσε πως επρόκειτο για μια «περίεργη δίκη, έτσι ώστε να αφήνεται στα χέρια των ενόρκων. Είναι δύσκολη δίκη για ενόρκους. Θα έπρεπε τέτοιες δίκες να είναι μόνο από δικαστές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα».

Διαβάστε Επίσης  Ζεφύρι: Οι διαφορές ανάμεσα σε οικογένειες Ρομά, η εκδίκηση και ένα 8χρονο παιδί νεκρό

«Δεν αιφνιδιάστηκα από την άποψη ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν απλό πολίτη να μπει σε αυτή τη διαδικασία.

«Από κει και πέρα είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο τον οποίο τον παίρνεις από το γραφείο του στο μέσο του θέρους, τον βάζεις σε μια τόσο δύσκολη δίκη, όταν δεν είναι ενταγμένος και δεν είναι ορκισμένος δικαστής» σχολίασε.

«Ήταν μη αναμενόμενο το αποτέλεσμα με αυτό που είχαμε ζήσει όλοι στη δίκη και ακόμα και οι συνάδελφοι που ήταν μέσα. Τώρα τι ήταν πιο βασικό; Η έλλειψη γνώσης ή φόβος; Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω γιατί δεν είμαι ειδικός. Εγώ σε κάθε περίπτωση σέβομαι την απόφαση στο ελληνικό δικαστήριο και αναμένουμε τι θα κάνει η ελληνική δικαιοσύνη (…)

«Είμαι πεπεισμένη ότι θα βρεθεί το δίκιο»

«Εγώ εμμένω στην άποψη μου ότι δεν υπάρχει δικαίωση στο θάνατο. Είμαι πεπεισμένη ότι θα βρεθεί το δίκιο (…) εάν η ελληνική δικαιοσύνη συνεχίσει, είμαι υποχρεωμένη να ακολουθήσω, είμαι ηθικά υποχρεωμένη».

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *