Τα 4 σημάδια ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά

 

Τα 4 σημάδια ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά

Τα 4 σημάδια ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά

 

Ερευνες αποκαλύπτουν, ότι 25 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν με τη νόσο του θυρεοειδούς και όμως το 50% δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν πρόβλημα και οι περισσότεροι είναι γυναίκες.

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας, που βρίσκεται στο κέντρο του μπροστινού τμήματος του λαιμού σας, περίπου στη μέση, μεταξύ του κάτω μέρος του πηγουνιού σας και του μπροστινού του λαιμού σας. Αυτός ο αδένας ρυθμίζει την θερμοκρασία, την ενέργεια και τον μεταβολισμό, ενώ μέσα από μια σειρά χημικών αντιδράσεων που βασίζονται σε μέταλλα, όπως το ιώδιο και σελήνιο, ελέγχει επίσης τη διάθεσή σας μέχρι τις θερμίδες που καίτε.

Σημάδια ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά.

Δεν μπορείτε να χάσετε κιλά ή τα χάνετε πολύ γρήγορα.

Διαβάστε Επίσης  Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Πως θα την καταλάβετε – 12 πρώιμα συμπτώματα- Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεται

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος κάνοντας διατροφή και άσκηση, αλλά δεν βλέπετε αποτέλεσμα, ένας λόγος μπορεί να είναι η χαμηλή λειτουργία τους θυρεοειδούς. Από την άλλη μεριά, αν χάνετε κιλά με γρήγορο ρυθμό, μπορεί να είναι ένα σημάδι υπερθυρεοειδισμού. Ότι και από τα δύο συμπτώματα να έχετε, καλό είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Έχετε χαμηλή ενέργεια.

Αν νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι μπορεί να σχετίζεται με πολλά προβλήματα, όπως είναι αναιμία, οι ιογενείς λοιμώξεις, αλλά μια από τις πιο κοινές αιτίες είναι η κακή λειτουργία του θυρεοειδούς. Αν όμως, αυτός ο αδένας είναι υπερδραστήριος, τότε μπορεί νιώθετε λίγο ταραγμένοι και μια μικρή σύγχυση.

Πεινάτε συνέχεια.

Η πείνα αποτελεί μερικές φορές «παρενέργεια» κάποιας υποκείμενης πάθησης, όπως ο διαβήτης, η κατάθλιψη ή μια διαταραχή του θυρεοειδούς. Εάν η πείνα είναι πολύ έντονη για αρκετές εβδομάδες, καλό θα είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για περαιτέρω αξιολόγηση.

Διαβάστε Επίσης  Περίεργοι τρόποι να νικήσετε τα κουνούπια

Έχετε αλλαγές στη διάθεσή σας

Η μικρή παραγωγή της ορμόνης επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι ένας από τους νευροδιαβιβαστές που ενεργοποιούν τα κέντρα της χαράς στον εγκέφαλο.

Τα καλά νέα είναι ότι αν εντοπιστεί το πρόβλημα, μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μερικές φορές η λειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να ανακτηθεί και να αποκατασταθεί με φυσικές μεθόδους, όπως τη μείωση του στρες, τη διατροφή, τα βότανα και τα συμπληρώματα, ενώ πολλές φορές η λήψη φαρμάκων είναι επιτακτική.

 

jenny

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *