Αντίο κηλίδες: Οι κρέμες προσώπου και το μυστικό συστατικό για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

 

Αντίο κηλίδες: Οι κρέμες προσώπου και το μυστικό συστατικό για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Αντίο κηλίδες: Οι κρέμες προσώπου και το μυστικό συστατικό για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Είτε τα αποκαλείτε μαύρα στίγματα, κηλίδες από τον ήλιο, κηλίδες ηλικίας ή υπερμελάγχρωση, τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και τις περισσότερες φορές είναι ανεπιθύμητα.

Αυτά τα σημάδια που εμφανίζονται στο πρόσωπο και είναι ευρέως γνωστά ως κηλίδες, μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται ανομοιόμορφο, λιγότερο καθαρό και θαμπό.

Οι μαύρες κηλίδες μπορεί να εμφανιστούν στο πρόσωπο καθώς και στο δέρμα του σώματος, όπως τα χέρια και το ντεκολτέ, ως αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο, της γενετικής, των ορμονών αλλά και λόγω κάποιας φλεγμονής. Τα σημάδια γίνονται πιο έντονα, καθώς μεγαλώνουμε, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εντάξουμε στη ρουτίνα μας τα απαραίτητα προϊόντα, για να ελαχιστοποιήσουμε την εμφάνιση τους.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης και πρόληψης;

Προϊόντα περιποίησης δέρματος που διορθώνουν τα σκοτεινά σημεία της επιδερμίδας. Πρόκειται για εξειδικευμένες σειρές προϊόντων, που είναι κατασκευασμένες για να βοηθούν στην εξάλειψη της ανεπιθύμητης υπερμελάγχρωσης.

Διαβάστε Επίσης  Φυσικές λύσεις ομορφιάς με βότανα στο σπίτι!

Αρκετοί τα αποκαλούν διορθωτές σκούρων κηλίδων και είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για να φωτίσουν και να μειώσουν την υπερμελάγχρωση του δέρματος που προκύπτει από ακμή, βλάβη από τον ήλιο ή οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Συνήθως δρουν αναστέλλοντας το ένζυμο τυροσινάση, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, και μπορεί επίσης να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται, απαλλάσσοντας το δέρμα από τα νεκρά, κατεστραμμένα κύτταρα γρηγορότερα και ανοίγοντας δρόμο για νέα.

Τα περισσότερα προϊόντα που δρουν κατά των κηλίδων και γενικότερα τα πρωτόκολλα περιποίησης του δέρματος που προτείνονται, περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλη, βιταμίνη C, νιασιναμίδη και κοτζικό οξύ.

Διαβάστε Επίσης  Μικρά μυστικά ομορφιάς για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Μετά από έρευνα και ανάγνωση εκατοντάδων αξιολογήσεων, καταλήξαμε σε προϊόντα που μπορείτε εύκολα να βρείτε σε φαρμακεία αλλά και καταστήματα ομορφιάς, τα οποία πραγματικά διορθώνουν τα μαύρα στίγματα και τις κηλίδες.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες, να τα εφαρμόζετε πρωί ή βράδυ, ενώ να μην αμελείτε να καθαρίζετε το πρόσωπο σας, μετά τη δράση τους, καθώς τα περισσότερα από αυτά περιέχουν συστατικά που σε συνδυασμό με τον ήλιο, δημιουργούν επιπλέον κηλίδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ρετινόλη, η οποία δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τον ήλιο. Για αυτό προϊόντα με ρετινόλη εφαρμόζουμε μόνο το βράδυ και το πρωί πλένουμε σχολαστικά το δέρμα μας και συνεχίζουμε με τις πρωινές ενυδατικές.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *