Πώς και πού να εφαρμόσετε πούδρα για να μην είναι βαρύ το μακιγιάζ

 

Πώς και πού να εφαρμόσετε πούδρα για να μην είναι βαρύ το μακιγιάζ

Πώς και πού να εφαρμόσετε πούδρα για να μην είναι βαρύ το μακιγιάζ

 

Η πούδρα είναι ένα απαραίτητο προϊόν ομορφιάς, στο κομμάτι του μακιγιάζ, με τους επαγγελματίες makeup artists να την εφαρμόζουν σχεδόν σε κάθε look, σε συγκεκριμένα σημεία.

Έχει πολλαπλές χρήσεις. Είτε αναδεικνύει μια υπερβολικά λαμπερή βάση, το σωστά ενυδατωμένο δέρμα που παράγει τη δική του λάμψη, είτε απλά κλειδώνει τα υπόλοιπα προϊόντα στη θέση τους, οι χρήσεις της πούδρας προσώπου είναι άπειρες. Και ενώ η εφαρμογή της μπορεί να φαίνεται διαισθητική στους περισσότερους λάτρεις της ομορφιάς, υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσετε στο έπακρο το συγκεκριμένο προϊόν.

Το πιο σημαντικό tip είναι να επιλέξετε την κατάλληλη πούδρα αλλά και το πινέλο εφαρμογής της.

Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε πούδρα, καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας το λόγο χρήση της.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόση κάλυψη αναζητάτε, ποιο είδος υφής προτιμάτε για το πρόσωπο σας και συγκεκριμένα τι είδους φινίρισμα θέλετε, είτε είναι ματ, φυσικό ή λαμπερό.

Επιπλέον, σε κάθε τομέα του μακιγιάζ, να θυμάστε ότι τα πινέλα που χρησιμοποιείτε υπαγορεύουν το αποτέλεσμά σας. Η επιλογή του σωστού πινέλου πούδρας είναι το κλειδί για ένα άρτιο αποτέλεσμα, καθώς μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικά φινιρίσματα. Προσωπικά αγαπώ ένα μεγάλο, πυκνό πινέλο, ώστε να μπορώ να πιέζω απαλά, ενώ καλύπτει μεγάλες επιφάνειες και σταθεροποιεί ομοιόμορφα.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα μειώσεις τις κηλίδες στα χέρια με τον πιο φυσικό και ανέξοδο τρόπο;

Πώς να εφαρμόσετε σωστά την πούδρα προσώπου

Βήμα 1: Ρίξτε πούδρα στο καπάκι

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη πούδρα: Μπορείτε να εφαρμόσετε σε ολόκληρο το πρόσωπό σας για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το μακιγιάζ, να εστιάσετε στη ζώνη t για να κρατήσετε μακριά τη λιπαρότητα ή να ορίσετε συγκεκριμένα προϊόντα μακιγιάζ που είναι πιθανό να ξεθωριάσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Να θυμάστε ότι γενικά, η πούδρα πρέπει να εφαρμόζεται στο τέλος ενός makeup look, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ενδιάμεσα εάν θέλετε να ρυθμίσετε ορισμένες λεπτομέρειες.

Βήμα 2: Σηκώστε το πινέλο με την πούδρα και απαλλαγείτε από κάθε περίσσεια

Πριν εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας, θα πρέπει να χτυπήσετε τη βούρτσα στο πλάι του δοχείου για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια.

Διαβάστε Επίσης  3+1 συμβουλές για να αποκτήσεις τα πιο υγιή και λαμπερά νύχια

SOS!: Το να χτυπάς το πινέλο σου πριν βάλεις πούδρα βοηθά στην αποφυγή χρήσης υπερβολικής ποσότητας προϊόντος. Αν απλώσεις πολύ πούδρα, μπορεί να τονίσει τις ξηρές περιοχές και τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο.

Βήμα 3: Προσθέστε πούδρα στη ζώνη T

Ένα έξυπνο tip είναι να ξεκινήσετε την εφαρμογή στο μέτωπο. Το προϊόν είναι πάντα πιο πυκνό από την πρώτη θέση που το τοποθετείτε στο πρόσωπο, επομένως είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε από το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, όπου τείνουν να γυαλίζουν περισσότερο.

Βήμα 4: Προσθέστε πούδρα στο πηγούνι

Εάν ο στόχος σας είναι να ελέγξετε τη λάμψη και τη λιπαρότητα, κατεβείτε από το μέτωπο μέχρι το πηγούνι, εφαρμόζοντας ελάχιστη και στη μύτη.

Βήμα 5: Προσθέστε πούδρα στα μάγουλα (αν χρειάζεται)

Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, μικτό ή ισορροπημένο, μπορείτε πιθανότατα να παραλείψετε να εφαρμόσετε πούδρα στα μάγουλά σας. Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορεί να θέλουν να εφαρμόσουν ένα στρώμα πούδρας πάνω από το ρουζ και το περίγραμμά τους, για να κρατήσουν τα πράγματα στη θέση τους.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *