Σπιτική μάσκα για σγουρά μαλλιά -Φυσική ενυδάτωση με υλικά που έχετε στο σπίτι

 

Σπιτική μάσκα για σγουρά μαλλιά -Φυσική ενυδάτωση με υλικά που έχετε στο σπίτι

Σπιτική μάσκα για σγουρά μαλλιά -Φυσική ενυδάτωση με υλικά που έχετε στο σπίτι

Οι μπούκλες είναι τολμηρές, εκκεντρικές και χαρίζουν στα μαλλιά μία ανεπανάληπτη κίνηση. Τα σγουρά μαλλιά έχουν το προνόμιο να μοιάζουν πλούσια και πυκνά μαλλιά χαρίζοντας προσωπικότητα στο στιλ κάθε γυναίκας.

Ωστόσο, γνωρίζουν επίσης ότι το να περιποιηθούν τις μπούκλες τους και να τις διατηρήσουν υγιείς και ενυδατωμένες μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση, ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Οι ακτίνες του ήλιου, το χλώριο από τις πισίνες και το θαλασσινό αλάτι στεγνώνουν τα μαλλιά, αυξάνουν το φριζάρισμα και κάνουν τις μπούκλες να χάνουν το σχήμα και τη λάμψη τους.

 

Σπιτική μάσκα για σγουρά μαλλιά -Φυσική ενυδάτωση με υλικά που έχετε στο σπίτι

 

Ξεχάστε τους αφρούς για μπούκλες, η λύση βρίσκεται σε προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Με μόλις τρία συστατικά μπορείτε να δημιουργήσετε μια σπιτική μάσκα που βοηθά τις μπούκλες σας να φαίνονται ενυδατωμένες χωρίς φριζάρισμα αντικαθιστώντας τους αφρούς μαλλιών.

Μάσκα μαλλιών με γιαούρτι, μέλι και ελαιόλαδο

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος για τα μαλλιά σας, ειδικά για τα σγουρά. Για το λόγο αυτό, οι φυσικές μάσκες έχουν γίνει ένας ουσιαστικός σύμμαχος για την βαθιά ενυδάτωση, την αναδόμηση και τη διατήρηση της μπούκλας.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα καθαρισμού με άργιλο και αγγούρι για λιπαρές επιδερμίδες

Με τρία μόνο συστατικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι, μπορείτε να ετοιμάσετε μια πολύ αναζωογονητική σπιτική μάσκα. Θα χρειαστείτε γιαούρτι, μέλι και ελαιόλαδο.

Τα βήματα για υγιείς και λαμπερές μπούκλες όλο το καλοκαίρι:

Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο μεσαίου μεγέθους ώστε να έχετε αρκετό χώρο για να ανακατέψετε τα συστατικά. Στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι, το μέλι και το ελαιόλαδο σε αυτό. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σπάτουλας ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή και κρεμώδη πάστα. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι.

Ξεκινήστε ξεμπερδεύοντας καλά τα στεγνά μαλλιά σας με μια χτένα με φαρδιά δόντια. Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα από τις άκρες μέχρι το μέσο του μήκους των μαλλιών, φροντίζοντας να έχουν εμποτιστεί τα μαλλιά σας με προϊόν. Για να βελτιστοποιήσετε τη δράση της μάσκας καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου ή μια παλιά πετσέτα.

Διαβάστε Επίσης  Απολέπιση του δέρματός σας με λεμόνι και ζάχαρη

Αφού εφαρμόσετε αυτή τη σπιτική μάσκα ομοιόμορφα στα μαλλιά σας, ήρθε η ώρα να την αφήσετε να δράσει. Χαλαρώστε και αφήστε τα συστατικά του να εισχωρήσουν βαθιά για 20 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με άφθονο ζεστό νερό μέχρι να αφαιρεθούν εντελώς τα υπολείμματα της μάσκας. Στη συνέχεια, πλύνετε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν σας και συνεχίστε την κανονική ρουτίνα σας.

Τα οφέλη της σπιτικής μάσκας

Το γιαούρτι, πλούσιο σε πρωτεΐνη και γαλακτικό οξύ, ενυδατώνει, θρέφει και δυναμώνει τα μαλλιά, καταπολεμά το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και προάγει την υγιή ανάπτυξη. Το μέλι από την πλευρά του, δρα ως φυσικό υγραντικό, προσελκύοντας και συγκρατώντας την υγρασία, παρέχοντας λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά. Τέλος, το ελαιόλαδο πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, θρέφει και επανορθώνει τα μαλλιά σε βάθος, ενισχύοντάς τα και αποτρέποντας το σπάσιμο.

Αυτή την σπιτική μάσκα μπορείτε να την χρησιμοποιείτε όσες φορές την εβδομάδα κρίνετε απαραίτητο, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *