Βότανα για τη Στηθάγχη!!!
Αυτή η επώδυνη και ενοχλητική κατάσταση εμφανίζεται όταν υπάρχει ανεπαρκής τροφοδοσία της καρδιάς με αίμα, πράγμα που οδηγεί σε ανεπάρκεια οξυγόνου στους καρδιακούς ιστούς.
Συχνά η στηθάγχη οφείλεται σε σωματική καταπόνηση ή σε συναισθηματικό στρες. Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αν η θεραπεία διαρκέσει ένα επαρκές χρονικό διάστημα.
Ο στόχος της θεραπείας είναι να φέρουμε στην καρδιά περισσότερο αίμα, πλούσιο σε οξυγόνο, μέσω της στεφανιαίας αρτηρίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια διττή διεργασία.
Αρχικά πρέπει να διασταλούν τα αιμοφόρα αγγεία ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση του αίματος σε μεγαλύτερες ποσότητες, αλλά σαν μακροπρόθεσμη θεραπεία, κάθε απόφραξη που υπάρχει στα αγγεία πρέπει να καθαριστεί. Το κλειδί σε αυτό είναι η χρησιμοποίηση καρπών του Κράταιγου, οι οποίοι, όταν λαμβάνονται τακτικά και για αρκετό χρονικό διάστημα, επιφέρουν και τα δύο αυτά αποτελέσματα.
Η προσθήκη Τίλιου δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα, γιατί έχει τη μοναδική ικανότητα να καθαρίζει τις εναποθέσεις χοληστερίνης στα αγγεία και να αποτρέπει νέες συσσωρεύσεις. Ένα βασικό μείγμα είναι:
Καρποί Κράταιγου 3 μέρη
Λεόνουρος 2 μέρη
Τίλιο 2 μέρη
Κομβαλλάρια 1 μέρος
Αυτό το ρόφημα πρέπει να πίνεται τρεις φορές τη μέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να σημειωθεί ότι δε θα ανακουφίσει αμέσως τον πόνο μιας προσβολής στηθάγχης.
Το φτιάχνετε ως έγχυμα και προσθέτετε 1 με 2 κουταλιές του γλυκού ανά φλιτζάνι.
Αν υπάρχει πρόσθετο πρόβλημα αυξημένης πίεσης του αίματος, στο μείγμα θα πρέπει να προστεθεί ιξός.
Η στηθάγχη πρέπει να φροντίζεται μέσα στο γενικό πλαίσιο επίτευξης μιας κατάστασης πλήρους υγείας. Πρέπει να θεωρούμε το άτομο σαν ένα ενιαίο όλο και να λαμβάνουμε υπόψη μας οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υπάρχει.
Το νευρικό σύστημα πρέπει να εξεταστεί και να φροντιστεί κατάλληλα. Επίσης, η κατάσταση του πεπτικού συστήματος μπορεί να έχει σημαντική επίδραση. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη θεραπεία της δυσκοιλιότητας, γιατί στη χρόνια μορφή της μπορεί να ασκήσει βλαβερή πίεση στην καρδιά.
Προσοχή: Πάντα να ζητάτε τη γνώμη του ειδικού πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή, ειδικά εάν κάνετε και παράλληλη χρήση φαρμακευτικής αγωγής.