Διακοπές με τα παιδιά: Κάντε τες αξέχαστες

 

Διακοπές με τα παιδιά: Κάντε τες αξέχαστες

Διακοπές με τα παιδιά: Κάντε τες αξέχαστες

 

Όλο το χρόνο τις περιμένεις και τις οραματίζεσαι και επιτέλους ήρθε η ώρα για διακοπές.

Όταν όμως έχουμε παιδιά τότε τα πράγματα λιγάκι αλλάζουν, καθώς όλες οι γονεϊκές υποχρεώσεις μας ακολουθούν στον προορισμό μας και η πολυπόθητη χαλάρωση… κάνει φτερά.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν λύσεις, αρκεί να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να κάνουμε τις οικογενειακές διακοπές πιο διασκεδαστικές και χαλαρωτικές, όπως ακριβώς δηλαδή πρέπει να είναι.

Διάλεξε τον κατάλληλο προορισμό

Αν ο προορισμός σας είναι κάποιο νησί, τότε επιλέξτε κάποιο το οποίο είναι κατάλληλο για οικογενειακές διακοπές. Μερικά νησιά είναι πιο ήρεμα και πιο family friendly από άλλα, γεγονός που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

Σε ένα τέτοιο νησί είναι πολύ πιθανό να γνωρίσετε κι άλλες οικογένειες, με τις οποίες μπορείτε να κάνετε παρέα. Επίσης όταν διαλέγετε ξενοδοχείο σιγουρευτείτε ότι βρίσκεται σε κάποιο ήρεμο μέρος, το οποίο επιτρέπει σε γονείς και παιδιά να κοιμηθούν καλύτερα και να ξεκουραστούν από τα παιχνίδια στη θάλασσα.

Διαβάστε Επίσης  Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που βλέπουν πάνω από δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα;

Κράτα τις προσδοκίες σου χαμηλά και τα πλάνα ευέλικτα

Μπορεί να θέλετε να δειτε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού και να δειπνήσετε σε όλα τα must εστιατόρια. Ωστόσο τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και συχνά μπορεί η κούραση και η αλλαγή προγράμματος να τα κάνει πιο γκρινιάρικα. Για αυτό να περιμένετε ότι πιθανόν θα πρέπει να ακυρώσετε μερικά από τα πλάνα σας.

Προγραμμάτισε από νωρίς

Θυμάστε κάποτε που πηγαίνατε στο νησί χωρίς καν να έχετε κλείσει δωμάτιο; Τώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει, όχι φυσικά μόνο όσον αφορά το ξενοδοχείο, αλλά για τα περισσότερα πράγματα. Αν πρόκειται να νοικιάσετε αμάξι, φροντίστε να το έχετε ήδη κλείσει, κάντε τις κρατήσεις σας από νωρίς για ξαπλώστρα στην παραλία και ως προς τα εστιατόρια και τις ταβέρνες που θα επισκεφτείτε καλό θα ήταν να μην περάσετε πολλές ώρες στην αναμονή.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να μάθετε στο παιδί σας να διαβάζει;

Φυσικά μην ξεχάσετε και τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, έτσι ώστε να παραμένουν απασχολημένα και να έχουν μια συναισθηματική παρηγοριά αν κάπου νιώσουν άβολα.

Συμπεριέλαβε το παιδί στο πρόγραμμα

Κάντε το παιδί να αισθανθεί μέλος της ομάδας. Ρωτήστε την γνώμη του για το τι θα ήθελε να κάνει μετά την παραλία, τι θα του άρεσε να φάει, μήπως προτιμάει να κάτσει στην πισίνα του ξενοδοχείου κτλ. Με τον τρόπο αυτό, και εσείς θα χαλαρώσετε από τον συνεχή προγραμματισμό αλλά και το παιδί σας θα αισθανθεί ότι έχει τον έλεγχο!

 

Πηγή

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *