Πώς να προφυλάξουμε το κατοικίδιο από τον καύσωνα
Η υπερβολική ζέστη δεν ταλαιπωρεί μόνο εμάς, αλλά και το αγαπημένο μας κατοικίδιο.
Πώς θα καταλάβεις αν υποφέρει από τη ζέστη το κατοικίδιο
Τα κατοικίδια μας δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά, με το να λαχανιάζουν με ανοιχτό το στόμα. Ή όταν είναι σε διέγερση, όταν τεντώνονται συνέχεια, δυσφορούν περισσότερο από ό,τι σε έχουν συνηθίσει και έχουν ζεστό, στο άγγιγμα, δέρμα.
Στις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις, τα μάτια τους γυαλίζουν πάρα πολύ, έχουν σιελόρροια και κάνουν εμετό.
Πώς όμως θα δροσίσεις το κατοικίδιό σου σε περιόδους με ζέστη
Για να δροσίσεις τον σκύλο σου, δεν του ρίχνεις νερό παντού. Σε περίπτωση που έχει ανέβει η θερμοκρασία του σώματός του, αυτό μπορεί να αποβεί έως και μοιραίο. Για να ρίξουμε τη θερμοκρασία, βρέχουμε μια πετσέτα με κρύο νερό και βάζουμε το τετράποδό μας να ξαπλώσει πάνω σε αυτήν. Ή ακουμπάμε μ’ αυτήν το κεφάλι, τον αυχένα και την πλάτη του, με μια στάση στον λαιμό και στη βουβωνική χώρα. Μια άλλη λύση είναι να βάλουμε τα πατουσάκια του σε κρύο νερό.
Μπορείς να τον βοηθήσεις, αν του δώσεις δροσερό νερό (γενικά τα καλοκαίρια πρέπει να υπάρχει πάντα δροσερό νερό στον χώρο). Θα χρειαστεί από 15 έως 20 λεπτά για να το απορροφήσει το στομάχι του. Θα βοηθηθεί περισσότερο αν βάλεις 2-3 παγάκια μέσα στο μπολ. Μην απομακρυνθείς, όμως, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να τα φάει και να πνιγεί.
Βρες ένα σκιερό και καλά αεριζόμενο μέρος και οδήγησε τον τετράποδο φίλο σου εκεί. Βάλε και έναν ανεμιστήρα για να γίνει πιο αποτελεσματική δουλειά. Τα κλιματιστικά καλό είναι να αποφεύγονται, εκτός και αν αυτό πια δεν γίνεται (π.χ. σε περίοδο καύσωνα).
Πώς να προφυλάξουμε το κατοικίδιο από τον καύσωνα