Γάτα Sphynx: Πώς να την προστατεύσετε το καλοκαίρι

 

Γάτα Sphynx: Πώς να την προστατεύσετε το καλοκαίρι

Γάτα Sphynx: Πώς να την προστατεύσετε το καλοκαίρι

 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι υιοθετούν γατούλες Sphynx, κυρίως λόγω της εμφάνισής τους.

Οι αγαπημένες αυτές γάτες δεν έχουν τρίχωμα και η ομορφιά τους είναι σχεδόν εξωγήινη, ωστόσο χρειάζονται αρκετή περιποίηση, πολύ περισσότερη από γάτες που ανήκουν σε άλλες ράτσες.

Προστασία από τον ήλιο

Επειδή οι γάτες Sphynx δεν έχουν γούνα, δεν μπορούν να προστατευτούν τόσο καλά από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες όσο οι άλλες γάτες. Οπότε, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην βρίσκονται στον ήλιο, ειδικά τις ώρες που οι ακτίνες UV είναι πιο έντονες. Όπως επίσης χρειάζονται προσοχή και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Η γούνα στα ζώα λειτουργεί ως μονωτής θερμότητας και επειδή οι Sphynx δεν διαθέτουν γούνα, είναι αρκετά δύσκολο να παραμείνουν ζεστές. Φροντίστε να της παρέχετε ζεστές κουβέρτες για να χουχουλιάζει και απαλά ρούχα για να μπορεί να έχει τη σωστή θερμοκρασία. Να θυμάστε ότι τόσο οι κουβέρτες όσο και τα ρούχα χρειάζονται συχνό πλύσιμο, καθώς απορροφούν τα έλαια του σώματός της και λερώνονται.

Διαβάστε Επίσης  Σκύλοι στις παραλίες: Τι λέει η νομοθεσία - Πού και πώς επιτρέπονται
Καθαριότητα

Όσον αφορά την καθαριότητα τους, οι γάτες Sphynx χρειάζονται τακτικά μπάνια για να απομακρύνεται όλη η λιπαρότητα ή τυχόν βρωμιά από το σώμα τους.

Φροντίστε να αγοράσετε ένα ήπιο σαμπουάν για να μην προκαλέσετε αλλεργία στη γάτα σας. Μπορείτε, για να μην βάλετε τη γάτα σας ολόκληρη μέσα στο νερό, να χρησιμοποιήσετε δύο απαλές/μαλακές πετσέτες, η μία με νερό και η άλλη με σαμπουάν. Και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καθαριστεί σωστά. Μην το παρακάνετε, όμως, με τα μπάνια γιατί υπάρχει περίπτωση να προκαλέσετε ξηρότητα στη Sphynx σας.

Διαβάστε Επίσης  Υπέρβαρος σκύλος: Τι να κάνετε για απώλεια βάρους

Επίσης, θα πρέπει μια φορά την εβδομάδα να της καθαρίζετε τα αυτιά ώστε να απομακρύνεται το περιττό κερί, αλλά και τις πατούσες της ώστε να απομακρύνεται η βρωμιά και να αποφεύγονται τυχόν μολύνσεις.

Νύχια

Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας για τη γάτα Sphynx σας, είναι το κόψιμο των νυχιών της. Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τα νύχια της και να τα λιμάρετε, για να παραμένουν στο σωστό μήκος και για να μην προκύψουν τυχόν τραυματισμοί. Ένα καλό ονυχοδρόμιο θα βοηθήσει πολύ τη γάτα σας στο να λιμάρει τα νύχια της, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχολείστε κι εσείς.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *