Η προσευχή της Γερόντισσας Γαλακτίας προς τον Κύριο

 

Η προσευχή της Γερόντισσας Γαλακτίας προς τον Κύριο

Η προσευχή της Γερόντισσας Γαλακτίας προς τον Κύριο

 

Η Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης.

Προσευχή προς τον Κύριο Ιησού Χριστό από την Οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης:

«Κύριε δίδε μου μόνο ταπείνωση και σιωπή. Δεν Σου ζητώ τίποτα άλλο. Η ταπείνωση γεννά την αγάπη για όλα τα δημιουργήματά Σου. Ξέρω ότι είμαι η μεγαλύτερη αμαρτωλή και ουδείς άλλος στον σύμπαντα κόσμο Σε πίκρανε όσο εγώ η ελεεινή.

Βοήθησέ με να το ζώ κάθε μέρα αυτό. Μην αφήσεις τον διάβολο να με ξεγελάσει ότι είμαι κάτι ενώ είμαι μηδέν. Δίδε μου μόνο να νοιώθω πόσο αμαρτωλή είμαι και βοήθησέ με να εργάζομαι τις εντολές Σου για να βρώ έλεος από την αμέτρητη αγάπη Σου.

Διαβάστε Επίσης  Στις 11 Φεβρουαρίου τιμάται ο Άγιος Βλάσιος

Μη με αφήσεις να απελπισθώ για τις αμαρτίες μου αλλά να χαίρω κάθε μέρα επειδή Εσύ με ελεείς και θα με σώσεις επειδή είσαι φιλάνθρωπος. Μη με αφήσεις να κάνω σκέψεις κακές η να κατακρίνω συνάνθρωπό μου.

Εγώ φταίω γι’ αυτούς και αφού είμαι η αιτία της δικής τους όποιας αμαρτίας πρέπει να κατακρίνω μόνο τον εαυτό μου. Κύριε, Κύριε, μη μού στερήσεις τον ποταμό του θείου ελέους Σου. Αμήν!»

Διαβάστε Επίσης  Κοίμηση της Αγίας Άννης: Tι γιορτάζουμε 25 Ιουλίου

 

Η προσευχή της Γερόντισσας Γαλακτίας προς τον Κύριο

Απόσπασμα από το βιβλίο “H Οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης – Παρακαταθήκη και Διδάγματα της Γερόντισσας – Μαρτυρίες ανθρώπων που τη γνώρισαν”.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *