Φυλάξτε την ημερομηνία: Το 2186 θα γεννηθεί το τελευταίο ελληνόπουλο είπε ο Σάκης Αρναούτογλου

 

Φυλάξτε την ημερομηνία: Το 2186 θα γεννηθεί το τελευταίο ελληνόπουλο είπε ο Σάκης Αρναούτογλου

Φυλάξτε την ημερομηνία: Το 2186 θα γεννηθεί το τελευταίο ελληνόπουλο είπε ο Σάκης Αρναούτογλου

 

Ένα δυστοπικό σενάριο που δεν είναι και πολύ μακρινό

Στην εκπομπή «2night show» του αδερφού του, του Γρηγόρη, εμφανίστηκε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Ο Σάκης μίλησε για την κάθοδο του στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με το ΠΑΣΟΚ και για την καριέρα του στην τηλεόραση σαν παρουσιαστής αλλά το ζουμί ήταν αλλού.

Στο πλαίσιο του πολιτικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας και επικαλούμενος έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, ανέφερε ότι λέγεται πως το τελευταίο παιδί Ελλήνων, προβλέπεται πως θα γεννηθεί το έτος 2186.

Αναλυτικότερα, για το θέμα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα για το πότε προβλέπεται να γεννηθεί το τελευταίο παιδί από Έλληνες, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε:

Διαβάστε Επίσης  Άγριες Μέλισσες Spoiler: Η Πηνελόπη Λέει Όλη Την Αλήθεια Στην Κορίνα – Η Στιγμή Της Μεγάλης Αποκάλυψης

«Το κλίμα και ο καιρός δεν έχουν σύνορα, πρέπει να υπάρχει ένας κοινός στόχος στην Ευρωβουλή για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τα προβλήματα είναι πολλά, από την ακρίβεια, από αυτά που βιώνουμε, το λεγόμενο brain drain, τα νέα πολύ σπουδαγμένα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό, με την υπογεννητικότητα που έχει χτυπήσει κόκκινο.

Δεν κάνουμε παιδιά. Είχα διαβάσει ότι αν βαδίσουμε με αυτόν τον τρόπο, το 2186 θα είναι αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε το τελευταίο ζευγάρι Ελλήνων που θα υπάρξει και θα γεννηθεί το τελευταίο παιδί».

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρεται στον υπολογισμό έκαναν οι ειδικοί του Ινστιτούτου European House – Ambrosetti με έδρα την Ιταλία, που αυτή τη στιγμή είναι η χώρα με τον χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ευρώπη. Το ιταλικό «δυστοπικό σενάριο» λέει πως ο τελευταίος Ιταλός θα γεννηθεί το 2225 και θα φύγει από τη ζωή περίπου 100 χρόνια αργότερα.

Διαβάστε Επίσης  Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Παύλου Πολάκη στο Μοσχάτο

Με αυτά τα δεδομένα, αν στην Ελλάδα διατηρηθεί ένας ρυθμός μείωσης των γεννήσεων της τάξης του -1,5% (όσο είναι την τελευταία εικοσαετία) και ένας ρυθμός αύξησης των θανάτων της τάξης του +1,4%, τότε ο «τελευταίος Ελληνας» θα γεννηθεί το 2181. Η ίδια προβολή λέει πως το έθνος θα πάψει να υπάρχει περίπου 100 εκατό χρόνια αργότερα.

2181 ή 2186 δεν έχουν και τεράστια διαφορά, το ζήτημα είναι ότι μέχρι στιγμής δε φαίνεται να γίνεται κάτι που να μπορεί να αποτρέψει αυτό το δυστοπικό σενάριο.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *