Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Αυτές είναι οι 4 τροφές που θα σας βοηθήσουν

 

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Αυτές είναι οι 4 τροφές που θα σας βοηθήσουν

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Αυτές είναι οι 4 τροφές που θα σας βοηθήσουν

 

Όσοι ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, μεταβολικού συνδρόμου και αυτοάνοσων παθήσεων.

Αν και το πόσα χρόνια θα ζήσει κάποιος είναι κυρίως θέμα γονιδίων, η διατήρηση της υγείας είναι στο χέρι μας.

Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, διαδραματίζει ο μεταβολίτης NAD+, ο οποίος υπάρχει εκ γενετής και σε επάρκεια σε κάθε κύτταρο του σώματος και συμβάλει στην επιδιόρθωση του DNA, προστατεύοντάς μας από διάφορες ασθένειες.

Όσο μεγαλώνουμε όμως, αυτή η επάρκεια σταδιακά μειώνεται, κάνοντας μας επιρρεπείς σε ιώσεις και ασθένειες.

Διαβάστε Επίσης  Γερνάμε ραγδαία μετά τα 40 και όχι μόνο – Ποια είναι η επόμενη δεκαετία «ορόσημο» της γήρανσης

 

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Αυτές είναι οι 4 τροφές που θα σας βοηθήσουν

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Θεωρείται ο «βασιλιάς» των τροφών αναφορικά με την περιεκτικότητά του σε NAD+ και βιταμίνη Β3 (γνωστή και ως νιασίνη), η οποία μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και ενισχύει την μνήμη.

Γάλα: Το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, ριβοφλαβίνη και παντοθενικού οξύ, ενώ είναι και σημαντική πηγή NAD+. Όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Αϊόβα ένα λίτρο αγελαδινό γάλα περιέχει 3,9 μικρογραμμάρια NAD+.

Διαβάστε Επίσης  Αυτός είναι ο Έλληνας γιατρός που κατέκτησε το παγκόσμιο βραβείο μεταμοσχεύσεων και έχει σώσει χιλιάδες ζωές

Λιπαρά ψάρια: Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος, ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ενισχύουν την παραγωγή NAD+ στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, μια μέση μερίδα τόνου περιέχει 20,5 mg NAD+, ενώ τα 200 γραμμάρια σολομού περιέχουν σχεδόν 10,1 mg NAD+.

Σπαράγγια: Τα σπαράγγια πέραν του ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, είναι σημαντική πηγή NAD+. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 200 γραμμάρια περιέχουν 3,2mg ΝAD+.

 

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.medicaldaily.com/

Newsitamea.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *