11 Φυσικές Θεραπείες Για Την Ιγμορίτιδα

 

11 Φυσικές Θεραπείες Για Την Ιγμορίτιδα

11 Φυσικές Θεραπείες Για Την Ιγμορίτιδα

 

Η ιγμορίτιδα είναι μια από τις συχνότερες ασθένειες και ταλαιπωρεί χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο.

Είναι ενοχλητική, κουραστική και σε σχεδόν κάθε περίπτωση οι γιατροί κάνουν λανθασμένη διάγνωσή της και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν θεραπεύεται εντελώς ποτέ.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μέθοδοι για φυσικές θεραπείες για την ιγμορίτιδα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτήν την ταλαιπωρία. Έτσι, θα ξεκουράζεστε, θα χρησιμοποιείτε την οσμή και θα αναπνέετε καλύτερα από ποτέ.

Τι γνωρίζουμε για την ιγμορίτιδα;

Οι οπαδοί της παραδοσιακής ιατρικής πρέπει να δεχτούν ότι ο γιατρός θα σας συστήσει αντιβίωση, αντισυμφορητικά, αναλγητικά ή και αντιισταμινικά. Σε ακραίες περιπτώσεις, ίσως ακόμη και να σας συμβουλέψει ότι μια εγχείρηση είναι κατάλληλη για να καθαρίσει τα ρινικά κοιλώματα. Αλλά ίσως να μην είναι και τόσο απαραίτητο να φτάσετε ως εκεί. Δοκιμάστε πρώτα τις εναλλακτικές σας επιλογές.

 

Τα συχνότερα συμπτώματα της ιγμορίτιδας είναι: πονοκέφαλος, συνεχής καταρροή, πόνος στη μύτη και στις γύρω περιοχές, πυρετός, κακοσμία του στόματος, κοκκίνισμα της μύτης, κόπωση, πόνος στα μάτια ή και τα δόντια, υγρά μάτια, γενική αδιαθεσία, καταρροή αίματος από την μύτη, βήχας, περιορισμένη οσμή, μπουκωμένη μύτη, πόνος κατά το μάσημα και την κατάποση τροφής, δυσφωνία ή και αφωνία.

Πώς να προλάβετε την ιγμορίτιδα

Εκτός από τις φυσικές θεραπείες για την ιγμορίτιδα, υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες καθημερινές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε για να αποφύγετε την ιγμορίτιδα. Για παράδειγμα, βάλτε έναν αφυγραντήρα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, ή αερίζετε συχνά το σπίτι (ανοίγοντας τα παράθυρα) και ξεσκονίζετε συχνά.

Έτσι θα μειωθούν οι εξάρσεις της ιγμορίτιδας, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των βακτηρίων που την προκαλούν δεν αντέχουν το ξηρό και καθαρό περιβάλλον.

Μπορείτε επίσης να αποσυμφορήσετε την μύτη σας εισπνέοντας υδρατμούς με φύλλα ευκάλυπτου. Αυτό γίνεται είτε με χρήση ειδικών συσκευών ή απλά βράζοντας φύλλα ευκάλυπτου σε νερό, σε μια κατσαρόλα, και εισπνέοντας τον ατμό που βγαίνει. Μερικοί προτιμούν να αφήνουν ζεστό νερό να τρέχει στο μπάνιο, να κλείνουν την πόρτα και να κάθονται για να αφήσουν τον υδρατμό να εισχωρήσει στην μύτη τους, ή ακολουθούν αυτήν την πρακτική την ώρα που κάνουν μπάνιο.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξε το ελιξίριο που καθαρίζει το σώμα από τοξίνες και παράσιτα

Μια ακόμα εναλλακτική είναι να βρέξετε μια πετσέτα με ζεστό νερό και να την τοποθετήσετε πάνω στο πρόσωπό σας (προσέξτε μην καείτε).

Αν ψάχνετε γρήγορη ανακούφιση των συμπτωμάτων της ιγμορίτιδας, ρίξτε λίγο έλαιο ευκάλυπτου σε ζεστό νερό και βρέξτε λίγο τα φρύδια και τα ζυγωματικά σας. Η σωστή θερμοκρασία του σώματος θα σας βοηθήσει επίσης, δηλαδή το να προσέχετε να μην έχετε πυρετό ή να μην κρυώνετε πολύ.

Να αποφεύγετε πάντα τις ερεθιστικές ουσίες, όπως τα οικιακά καθαριστικά, τον καπνό του τσιγάρου, τα δυνατά αρώματα, τη λακ μαλλιών και οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει αναθυμιάσεις.

Φυσικές θεραπείες για την ιγμορίτιδα

Διαβάστε καλά την παρακάτω λίστα, η οποία περιέχει τις καλύτερες φυσικές μεθόδους για αποτελεσματική και φυσική θεραπεία της ιγμορίτιδας, και την αποφυγή υποτροπιασμού για πολύ καιρό:

Ευκάλυπτος: είναι ένα ιδανικό φυτό για την περίπτωση της ιγμορίτιδας, αφού περιορίζει τις φλεγμονές των παραρινικών κοιλοτήτων, ενώ συγχρόνως διώχνει τις περιττές βλέννες. Βράστε μια χούφτα φύλλα ευκάλυπτου και εισπνεύστε τους υδρατμούς, βάζοντας το κεφάλι σας πάνω από την κατσαρόλα και καλύπτοντας το με μια πετσέτα ή ένα πανί.

Αλκέα: έχει βακτηριοκτόνες ιδιότητες και χρησιμοποιείται για να εξοντώσει τους μικροοργανισμούς που προκαλούν την ιγμορίτιδα. Τοποθετήστε μια κουταλιά λουλούδια αλκέας σε μια κούπα νερό. Βράστε για δέκα λεπτά. Πιείτε το αφέψημα μέχρι τέσσερις φορές την ημέρα.

 

Χαμομήλι: έχει αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες, έτσι είναι εξαιρετικό για δύο λόγους: από τη μια μειώνει τις φλεγμονές στους παραρινικούς κόλπους, και από την άλλη εξοντώνει τα μικρόβια που προκαλούν τις φλεγμονές. Αγοράστε αιθέριο έλαιο χαμομηλιού. Διαλύστε λίγες σταγόνες σε δύο-τρία λίτρα νερού και εισπνεύστε.

Echinacea: βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορείτε να την βρείτε σε μορφή συμπληρώματος διατροφής. Η συνιστώμενη ημερήσια λήψη είναι 1000 mg, σε 5 διαφορετικές δόσεις.

Uncaria tomentosa: οι ισπανόφωνοι και οι αγγλόφωνοι ονομάζουν αυτό το φυτό «πατούσα της γάτας». Αποτελεί εξαιρετικό βότανο για το ανοσοποιητικό, του οποίου η καλή λειτουργία αποτελεί ασπίδα απέναντι στα βακτήρια και τους ιούς. Ετοιμάστε ένα ρόφημα βάζοντας με μία κουταλιά αποξηραμένη uncaria tomentosa σε μια κούπα νερό. Βράστε για δέκα λεπτά. Μπορείτε επίσης να την βρείτε σε μορφή συμπληρώματος διατροφής.

Διαβάστε Επίσης  Μειώστε τον πόνο στις αρθρώσεις με κανέλα και λεμόνι

Αργεμώνη: ένα εξαιρετικό γιατρικό για την ιγμορίτιδα. Ρίξτε 60 σταγόνες εκχύλισμα αργεμώνης σε ένα λίτρο νερού. Εισπνεύστε το υγρό από την μύτη, μέχρι να φτάσει στο στόμα σας, και έπειτα φτύστε το. Μην το καταπίνετε.

 

Τζίντζερ (πιπερόριζα): η πιπερόριζα είναι πολύ καλή για τον οργανισμό, αφού ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σε πολλά επίπεδα. Φτιάξτε ένα αφέψημα, βάζοντας ένα κουτάλι αποξηραμένου τζίντζερ σε μία κούπα νερό. Καταναλώστε δύο κούπες ημερησίως. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και χυμό λεμονιού, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Λεμόνι: περιέχει πολλά αντιβακτηριακά και όταν καταναλώνεται ζεστό (σε τσάι) βοηθά στην ανακούφιση των παραρινικών κοιλοτήτων και θα παράλληλα κατεβάζει την υψηλή πυρετική θερμοκρασία. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε ένα κουτάλι μέλι σε ένα αφέψημα λεμονιού, ή ακολουθήστε την παραπάνω συμβουλή με το τζίντζερ.

Κυπαρίσσι: τα φύλλα του κυπαρισσιού είναι φανταστικό γιατρικό, αφού καταπραΰνουν τις φλεγμονές των παραρινικών κοιλοτήτων και περιορίζουν την βλενόρροια. Βάλτε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού σε νερό που βράζει και εισπνεύστε τους υδρατμούς.

Άρκευθος: αποχρεμπτικό, αντισηπτικό και αντισπασμωδικό. Εξαιρετική θεραπεία για κάθε νόσο του ανοσοποιητικού, μεταξύ των οποίων είναι και η ιγμορίτιδα. Φτιάξτε ένα αφέψημα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι καρπούς άρκευθου, τους οποίους θα βράσετε σε νερό για 15 λεπτά. Προσθέστε μέλι και πιείτε το όλη την ημέρα.

Πεύκο: εισπνεύστε τους υδρατμούς από το βράσιμο αιθέριου ελαίου πεύκου σε νερό. Μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιήσετε τα κλαδιά του πεύκου, αντί για το έλαιο. Αποτελεί πολύ καλή θεραπεία για τις φλεγμονές των παραρινικών κοιλοτήτων.

 

 

Πηγή: meygeia.gr

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *