Μαρούλι: Ένας ασυνήθιστος τρόπος χρήσης για την φυσική αντιμετώπιση της αϋπνίας και της δυσκοιλιότητας

 

Μαρούλι: Ένας ασυνήθιστος τρόπος χρήσης για την φυσική αντιμετώπιση της αϋπνίας και της δυσκοιλιότητας

Μαρούλι: Ένας ασυνήθιστος τρόπος χρήσης για την φυσική αντιμετώπιση της αϋπνίας και της δυσκοιλιότητας

Τα μαρούλια κανονικά παράγουν στη βάση του φύλλου τους έναν γαλακτώδη χυμό που ασκεί υπνωτική δράση γι’ αυτό οι γιαγιάδες μας συνήθιζαν να τα χρησιμοποιούν για να κοιμίσουν όμορφα και να ξεκουράσουν τα μέλη της οικογένειας τους.

Το μαρούλι υπνωτίζει και χαλαρώνει τα νεύρα απαλά και ήπια, δίνοντας την αίσθηση ότι αυτή η τάση προς την γαλήνη και την ισορροπία έρχεται φυσικά και αυτονόητα από το ίδιο μας το σώμα.

Δεν είναι όμως έτσι.
Παρόλο που τώρα πια στην εξελιγμένη εποχή μας τα μαρούλια φτάνουν στον πάγκο του μανάβη χωρίς αυτόν τον γαλακτώδη χυμό, ακόμη ευτυχώς μπορούμε και πάλι να απολαύουμε την ηρεμιστική τους δράση.

Διαβάστε Επίσης  Δύο αποτελεσματικά γιατροσόφια για νεφρά και κύστη

Αν λοιπόν τρώτε λίγα φύλλα πριν κοιμηθείτε βοηθούν στις αϋπνίες. Πιο δραστικός (σύμφωνα με τον Κώστα Βαζαίο) είναι ο συνδυασμός φρέσκων φύλλων με 10 αποξηραμένα φύλλα που βράζουμε σε μισό λίτρο νερού. Η ίδια συνταγή κάνει καλό και στην δυσκοιλιότητα.

Σημείωση:
Κατευναστικά και ηρεμιστικά για τον οργανισμό λειτουργεί επίσης και ένα φρικασέ που θα φροντίσετε να είναι μαγειρεμένο με περισσότερο μαρούλι παρά σπανάκι και συνδυασμένο με κρέας χωρίς λίπος. (ένα φιλέτο κοτόπουλου ή ψάρι π.χ. μπακαλιάρος ο οποίος μοιάζει με λευκό κρέας)

Διαβάστε Επίσης  Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε πράσινο τσάι κάθε μέρα

Ζωή Κυροπούλου.
Πηγή: www.mystikaomorfias.gr

Να συμπληρώσουμε σχετικά: Είναι καταπραϋντικό των νεύρων και φυσικό ηρεμιστικό. Βοηθάει πάρα πολύ τα άτομα που έχουν αϋπνίες ή άγχος ή ακόμη και στρες.

Σε περιόδους κρίσης (μελαγχολίας) το άτομο καλό είναι να τρώει μαρούλι σε συνδυασμό με λιπαρό ψάρι ώστε να του φύγει η υπερένταση ή η κατάθλιψη και θα δει θεαματικές αλλαγές στην ψυχολογία του.

 

Να γνωρίζετε ότι:

Είναι αντιαφροδιασιακό. Αυτό όμως είναι φυσιολογικό καθώς διώχνει την υπερένταση. Άλλωστε πολλές φορές η υπερσεξουαλικότητα είναι δείγμα νευρικότητας και όχι απαραίτητα δείκτης καλής υγείας.

Το μαρούλι εφόσον λειτουργεί κατευναστικά, περιορίζει την επιθυμία του ανθρώπου για εκτόνωση. Γαληνεύει.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *