Μπορεί ο σκύλος μου να φάει φρούτα;

 

Μπορεί ο σκύλος μου να φάει φρούτα;

Μπορεί ο σκύλος μου να φάει φρούτα;

Τα φρούτα είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγιούς πέψης του σκύλου σας καθώς περιέχουν πηκτίνη, μια διαλυτή ίνας που απορροφά το νερό για να δημιουργήσει μια παχιά ουσία που μοιάζει με πηκτή και βοηθά να κρατήσει τις ουσίες να κινούνται στο πεπτικό σύστημα του σκύλου σας,

Η πηκτίνη προστατεύει επίσης από τη διάρροια και τη δυσκοιλιότητα. Η πηκτίνη μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων LDL ή “κακής χοληστερόλης” για να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς του σκύλου σας και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρκίνο του παχέος εντέρου και εντερικούς όγκους.

Διαβάστε Επίσης  10 λόγοι που το κατοικίδιό σου είναι όντως ο καλύτερός σου φίλος

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα των φρέσκων φρούτων είναι το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο. Τα αντιοξειδωτικά είναι ένας τύπος ένωσης που βρίσκεται σε φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα.

Υπάρχουν σε πολλές διαφορετικές μορφές, το καθένα με τα δικά του οφέλη, αλλά το κύριο όφελος τους είναι ότι βοηθούν να σταματήσουν οι κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται από την οξείδωση από τις ελεύθερες ρίζες.

Ορισμένες από τις πλουσιότερες πηγές τροφίμων των αντιοξειδωτικών είναι τα μούρα, τα βατόμουρα, τα βακκίνια και οι φράουλες. Τα φρέσκα φρούτα είναι επίσης μια καλή πηγή υγιών ενζύμων που βοηθούν στην πέψη, βοηθώντας το σκύλο σας να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό που τρώει.

Διαβάστε Επίσης  Μους κοτόπουλου με τόνο για την γάτα σας

 

Λίστα με φρούτα που είναι ασφαλή για το σκύλο σας:

Μήλα
Μπανάνα
Βατόμουρα

Βακκίνια
Πεπονάκι
Cranberries
Μάνγκο

Πορτοκάλια
Ροδάκινα
Αχλάδια

Ανανάς
Σμέουρα
Φράουλες
Καρπούζι

Προσοχή! Τα φρούτα περιέχουν πολύ ζάχαρη.

Παρόλο που είναι φυσική ζάχαρη, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη φρούτων από το σκύλο σας για να είστε ασφαλείς. Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη των φρούτων μπορεί επίσης να προκαλέσει μερικές φορές πεπτικές διαταραχές εάν ο σκύλος σας έχει ευαίσθητο στομάχι, οπότε τροφοδοτείτε μόνο μικρές ποσότητες κάθε φορά.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *