Το παιδί μου κρύωσε στο σχολείο: Πρακτικές συμβουλές

 

Το παιδί μου κρύωσε στο σχολείο: Πρακτικές συμβουλές

Το παιδί μου κρύωσε στο σχολείο: Πρακτικές συμβουλές

Τα κρυολογήματα και οι μύτες που τρέχουν είναι συχνό φαινόμενο με το που ανοίξουν τα σχολεία. Αυτές είναι μερικές πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας με ψυχραιμία.

Η νέα σχολική χρονιά, μαζί με πολλά ακόμα πράγματα, φέρνει μια ανησυχία: Γιατί το παιδί μου γύρισε από το σχολείο βήχοντας; Φτέρνισμα ήταν αυτό που ακούστηκε από το άλλο δωμάτιο; Και πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση;

Ειδικά αν το παιδί σας είναι μικρό και πηγαίνει πρώτη φορά σχολείο ή παιδικό σταθμό, είναι αρκετά εύκολο να πανικοβληθείτε. Συνεπώς αυτές είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διαχειριστείτε την κατάσταση με ψυχραιμία.

Εξετάστε τις επιλογές σας

Για την ακρίβεια, το να τις γράψετε σε ένα χαρτί και να τις έχετε πρόχειρες μπορεί να είναι ακόμα πιο χρήσιμο, ώστε να έχετε μια λίστα με τα πρώτα, άμεσα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα, το θερμόμετρο πρέπει να είναι η πρώτη σας δράση. Αν το παιδί σας έχει πυρετό ή έκανε εμετό, μείνετε σπίτι για 24 ώρες. Αν ο πυρετός συνεχίζει και για τρίτη ημέρα, μιλήστε με τον γιατρό σας. Τα τεστ COVID είναι επίσης κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσετε – δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την COVID, άλλωστε.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να απομακρύνετε την χοληστερίνη από τα αιμοφόρα αγγεία

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα για να διώξετε το άγχος

Από τη στιγμή που θα αποφασίσετε να καθήσετε σπίτι με το παιδί σας, θα πρέπει να διαχειριστείτε και τη δική σας ημέρα, μαζί με τις ευθύνες που ίσως αφήσετε στην άκρη για σήμερα. Δώστε στον εαυτό σας λίγη ώρα το πρωί για να διευθετήσετε τα της δουλειάς και να μεταφέρετε όσες ευθύνες μπορείτε (όσο το παιδί σας χουζουρεύει λίγο ακόμα). Πετάξτε από πάνω σας όσο στρες της ημέρας μπορείτε, ώστε να αφοσιωθείτε στη σοβαρή πηγή στρες, που είναι το παιδί σας. Ζητήστε βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού και αναβάλετε ραντεβού που μπορεί να έχετε.

Μη φοβάστε τον πυρετό

Είναι πολύ εύκολο να πανικοβληθείτε όταν το παιδί σας έχει αυξημένη θερμοκρασία, αλλά ο πυρετός στην πραγματικότητα βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας να καταπολεμήσει όποια μόλυνση. Επίσης, ο αριθμός στο θερμόμετρο δεν υποδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η ασθένεια. Για να το αξιολογήσετε αυτό, εξετάστε τα άλλα συμπτώματα και τη γενική κατάσταση του παιδιού σας.

Διαβάστε Επίσης  Έχετε αδυναμία σε κάποιο από τα παιδιά σας; Πάρτε το αλλιώς!

Έχετε έτοιμο ένα “βαλιτσάκι ανάγκης”

Μερικά χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να έχετε στην άκρη για οποιαδήποτε ανάγκη ή ξαφνική ασθένεια του παιδιού είναι:

Μία-δύο αλλαξιές σεντόνια στην περίπτωση που το παιδί κάνει εμετό στο κρεβάτι ή ιδρώσει πολύ έντονα, και ένα έξτρα μαξιλάρι για να στηρίζει το κεφάλι αν το παιδί έχει συμφόρηση

Κάποιο φάρμακο που είναι κατάλληλο για παιδιά και μπορεί να βοηθήσει με την δυσφορία

Ανάλογα φάρμακα για ενήλικες – ποτέ δεν ξέρετε αν θα τα χρειαστείτε

 

Βοηθήστε το παιδί να νιώσει άνετα

Το κρύωμα θα περάσει. Το θέμα είναι πως τα συμπτώματα του κρυώματος (και ακόμα χειρότερα της γρίπης) μπορούν να κάνουν την κατάσταση να φαίνεται ακόμα χειρότερη, μιας και είναι ιδιαίτερα κουραστικά και ενοχλητικά. Ήρθε λοιπόν η ώρα για λίγη περιποίηση και φροντίδα. Κουβέρτα, τσάι, παρέα και παραμύθια ή το αγαπημένο του καρτούν. Και σύντομα το παιδί σας δεν θα σκέφτεται ότι η μύτη του είναι μπουκωμένη ή ότι ο λαιμός του πονάει.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *