Διατροφή: Τι γίνεται όταν τρώτε συνέχεια τα ίδια φαγητά;

 

Διατροφή: Τι γίνεται όταν τρώτε συνέχεια τα ίδια φαγητά;

Διατροφή: Τι γίνεται όταν τρώτε συνέχεια τα ίδια φαγητά;

 

Το να αποφασίζετε τι να τρώτε κάθε μέρα μπορεί να είναι κουραστικό.

Πόσο μάλλον όταν πρέπει να αποφασίζετε για τη διατροφή του συντρόφου σας ή ολόκληρης της οικογένειας. Τους οποίους ρωτάτε συνεχώς και πάντα παίρνετε την ίδια απάντηση: «δεν ξέρω», «ό,τι θες» ή «δεν έχω πρόβλημα».

Κι αυτό είναι μόνο ένα μέρος του γιατί είναι τόσο εύκολο να μπείτε σε μια ρουτίνα και να τρώτε το ίδιο πράγμα κάθε μέρα. Ίσως ξεκινάτε τη μέρα σας με το ίδιο πρωινό, είτε πρόκειται για αυγά, είτε για ένα μπολ με βρώμη.

Στη συνέχεια, για μεσημεριανό γεύμα, παίρνεται μαζί σας στη δουλειά την αγαπημένη σας εύκολη σαλάτα. Γιατί ίσως αυτό είναι το μόνο που προλαβαίνετε. Για βραδινό, είναι μία από τις επτά συνταγές που έχετε απομνημονεύσει και απαιτούν ελάχιστα υλικά και προσπάθεια αφού έχετε ήδη κουραστεί.

Διαβάστε Επίσης  Τέσσερα super tips για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Ίσως ξεσκονίσετε ένα βιβλίο μαγειρικής την Κυριακή που θα έχετε περισσότερο χρόνο. Σίγουρα έχει αξία να έχετε γρήγορα γεύματα στο μανίκι σας. Και, ε, εφόσον καλύπτετε τις θρεπτικές σας ανάγκες σε κάθε γεύμα, ποιος νοιάζεται αν τρώτε το ίδιο πράγμα σε επανάληψη;

Κι όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα υγείας του εντέρου, η κατανάλωση των ίδιων τροφών κάθε μέρα δεν είναι και τόσο καλή ιδέα… Ναι, ακόμη και αν πρόκειται για υγιεινές τροφές.

Αφού κάνω υγιεινή διατροφή, τι πειράζει αν τρώω τις ίδιες τροφές κάθε μέρα;

Ο γαστρεντερολόγος Γουιλ Μπούλσεβιτς λέει ότι η κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφίμων είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για την υγεία του εντέρου σας. Ο μεγαλύτερος προγνωστικός παράγοντας για ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου είναι η ποικιλία των φυτικών ινών στη διατροφή σας.

Διαβάστε Επίσης  10 τροφές που καθαρίζουν το συκώτι. Μάθετε ποιες είναι!

Αν τρώτε κάθε μέρα για παράδειγμα την ίδια σαλάτα με λάχανο, δεν θα έχετε την ποικιλομορφία των μικροβίων του εντέρου που θα είχατε αν τρώγατε διαφορετικό τύπο σαλάτας κάθε μέρα, εξηγεί ο Τιμ Σπέκτορ καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου.

Η διατροφική υγεία δεν έχει να κάνει μόνο με την καταμέτρηση των θρεπτικών συστατικών. Αφορά και τη «διατροφή» των δεκάδων χιλιάδων μικροβίων στο έντερό μας. Πόσο ποικιλόμορφη πρέπει να είναι λοιπόν η διατροφή σας;

Όσο περισσότερες φυτικές τροφές τόσο το καλύτερο. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά αν απαριθμήσετε πραγματικά όλους τους διαφορετικούς τύπους φυτικών τροφών που υπάρχουν, θα δείτε ότι είναι πραγματικά διαχειρίσιμο να το πετύχετε.

Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα όσπρια, η σόγια και τα βότανα είναι όλοι τρόποι για να το πετύχετε.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *