Κοροναϊός: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα κοροναϊού

Τι λένε οι επιστήμονες
Στην κορύφωση του βρίσκεται ο κοροναϊός σε ότι αφορά στα κρούσματα, κυρίως στα νησιά, ενώ η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί μετά τα μέσα Αυγούστου όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Ειδικότερα, σε 315.000 ανέρχονται περίπου τα ενεργά κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, όπως εκτίμησε, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Που έχει σημειωθεί κορύφωση των κρουσμάτων

Η διασπορά στην κοινότητα, όπως είπε ο καθηγητής θα φτάσει στην κορύφωσή της προς το τέλος αυτή της εβδομάδας. Ωστόσο η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε τουριστικές περιοχές όπως Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, με εξαίρεση το Ηράκλειο όπου συνεχίζεται η αύξηση.

Διαβάστε Επίσης  Νέο Ηράκλειο: Ανατροπή στην υπόθεση - Σκότωσε τον αδερφό της και αυτοκτόνησε

«Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο καθηγητής.

Από την άλλη ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο καλό θα είναι, σημείωσε, να αυξηθούν έντονα τα τεστ.

Από τον Αύγουστο αποκλιμάκωση

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία ,Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Ζέστη και ισχυρά μελτέμια έως 7 μποφόρ αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών - Στα ύψη η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί παραμένει σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό παρότι έχει αρχίσει να επικρατεί το αίσθημα της «κούρασης» για την πανδημία: «Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα »να κολλήσω να τελειώνω». Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *