Τι πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο

 

Τι πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο

Τι πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο

 

Καμιά φορά το να επιλέξουμε συγκάτοικο,δεν αφορά αποκλειστικά έναν άλλο άνθρωπο. Μπορεί να είναι ένας τετράποδος φίλος, που θα γυρίζει μέσα στο σπίτι και θα δώσει χαρά στην μοναχική σας ζωή. Λένε ότι ένας σκύλος είναι η καλύτερη παρέα, καθώς βοηθάει στο πνευματικό στρες και είναι αδιαπραγμάτευτα δίπλα μας, όποτε χρειαζόμαστε συντροφιά.

Αλλά από την άλλη είναι μια πολύ μεγάλη απόφαση, ειδικά όταν μένει κανείς μόνος και σκοπεύει να αποκτήσει σκύλο για πρώτη φορά.

Το να φροντίζει κανείς αποκλειστικά ένα σκύλο,είναι μεγάλη ευθύνη καθώς μαζί με όλα τα θετικά, φέρνει και μεγάλες ευθύνες.

 

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν πριν αποφασίσετε.

 

Αξιολογήστε προσεχτικά το εργασιακό σας πρόγραμμα

Όταν αποφασίζουμε να υιοθετήσουμε ένα σκύλο, είναι βασικό να γνωρίζουμε πόσο χρόνο μπορούμε να του αφιερώνουμε, κρατώντας παράλληλα σε ισορροπία τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλά σκυλιά βιώνουν άγχος αποχωρισμού,αν μένουν μόνα στο σπίτι για πολλές ώρες.

Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη ράτσα. Κάποιες ράτσες όπως το Αγγλικό Μπουλντόγκ, τα Δαλματίας και τα Μπόξερ,είναι πολύ πιο ικανά να μένουν μόνα τους σπίτι, ενώ κάποια άλλα όπως για παράδειγμα τα Λάμπραντορ δυσκολεύονται.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί οι γάτες είναι τόσο περίεργες

Η φάση επίσης που είναι κουτάβια, απαιτεί πολύ χρόνο και αφοσίωση και αρκετοί ισχυρίζονται ότι δε διαφέρει και πολύ από τη φροντίδα που χρειάζεται ένα μωρό.

Αν παρόλα αυτά έχετε πάρει την απόφαση σας, έχουμε μερικές συμβουλές πώς να τα βγάλετε πέρα ακόμα κι αν εργάζεστε πολλές ώρες.

 

Τι πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο

 

Διαχειριστείτε το χώρο και το χρόνο σας

Αν το περιβάλλον που εργάζεστε είναι αυτό που λέμε «pet friendly», όχι μόνο έχετε λύσει μεγάλο μέρος του προβλήματος, αλλά θα αποκτήσει σίγουρα το εργασιακό σας περιβάλλον μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό,μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα ύπνου του με την κατάλληλη εκπαίδευση να συμπίπτει με τις ώρες που απουσιάζετε.

 

Ξεκινήστε αργά και «χτίστε» σταδιακά τη σχέση

Όταν ξεκινήσετε την εκπαίδευση, αρχίστε να αυξάνετε πολύ σταδιακά τα διαστήματα που τα αφήνετε μόνα τους. Μην δείχνετε έντονες αντιδράσεις όταν φεύγετε και υπερβολικό ενθουσιασμό όταν επιστρέφετε. Αυτό προσθέτει περισσότερο άγχος στη διαδικασία.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί φτερνίζεται ο σκύλος σας;

Η λύση είναι να το πάτε σταδιακά. Λάβετε υπόψιν,πως αργά ή γρήγορα θα προσαρμοστεί στα ωράριά σας και θα είναι «υποστηρικτικό», καθώς θα μάθει πως σε αντάλλαγμα θα πάρει αγάπη και φροντίδα.

 

Ενδυναμώστε τη σχέση σας

Στην αρχή σίγουρα θα χρειαστεί να του αφιερώσετε αρκετό από το χρόνο που έως τώρα διαθέτατε σε άλλες δραστηριότητες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και ίσως μια σημαντική «θυσία» προκειμένου να κάνετε τη σχέση σας πιο δυνατή. Με τον καιρό θα αποκτήσετε ουσιαστική επικοινωνία και θα μπορείτε πιο εύκολα να διαπραγματεύεστε το κεφάλαιο «χρόνος».

Ποιοτικός χρόνος

Φροντίστε ώστε ο χρόνος που του αφιερώνετε να είναι ποιοτικός. Αγοράστε του παιχνίδια που θα το βοηθήσουν να αποκτήσει ως κουτάβι δεξιότητες ανάλογα με τη ράτσα του και ανταμείψτε το για τις επιδόσεις του. Φροντίστε μέσα στο χρόνο αυτό να το εκπαιδεύσετε με συγκεκριμένες λέξεις, ωστέ να δέχεται εντολές.

Τέλος αναζητήστε έναν κτηνίατρο που θα μπορείτε να επικοινωνείτε και γνωστοποιήσετε το γεγονός ότι δεν είχατε ποτέ στο παρελθόν σκύλο.

 

Μαριάντζελα Χατζηεφραιμίδου

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *