Οι τροφές που «σπάνε» τις πέτρες στη χολή (εικόνες)

Οι τροφές που «σπάνε» τις πέτρες στη χολή (εικόνες)Οι χολόλιθοι είναι πέτρες (λίθοι) που βρίσκονται στη χοληδόχο κύστη και διακρίνονται σε πέτρες χρωστικών ουσιών και πέτρες χοληστερόλης.  Οι τροφές που «σπάνε» τις πέτρες στη χολή (εικόνες)

Οι χολόλιθοι δημιουργούνται όταν η χολή που παράγεται από το συκώτι εμπλουτίζεται με λιπαρές ουσίες.

Όταν τρώμε λιπαρά τρόφιμα, η χοληδόχος κύστη αδειάζει τη χολή στο έντερο. Μερικές φορές όμως, οι πέτρες μπορούν να ερεθίσουν τη χοληδόχο κύστη ή και να τη φράξουν. Αν οι πέτρες βγουν έξω από τη χοληδόχο κύστη, μπορούν να προκαλέσουν ίκτερο ή και παγκρεατίτιδα.

Διαβάστε Επίσης  Φασκόμηλο, φαρμακευτικές ιδιότητες και χρήσεις ανά τον κόσμο

Σε πολλούς ανθρώπους η αιτία για τους χολόλιθους είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ κληρονομικών αιτιών και διατροφής.

Δείτε πώς μπορείτε να διασπάσετε με φυσικό τρόπο τις πέτρες και να τις αποβάλλετε από τον οργανισμό σας ανώδυνα.

Χυμός λεμονιού: Πίνετε τον χυμό από τέσσερα φρεσκοστυμμένα λεμόνια κάθε μέρα με άδειο στομάχι επί μία εβδομάδα. Η αποβολή των χολόλιθων γίνεται ευκολότερη όταν πίνετε άφθονο νερό.

 

 

Οι τροφές που «σπάνε» τις πέτρες στη χολή (εικόνες)
Χυμός λαχανικών: Φτιάξτε χυμό από παντζάρια, καρότα και αγγούρια και πίνετε ένα ποτήρι δύο φορές την ημέρα επί δύο εβδομάδες.

 

 

 

Εσπεριδοειδή: Περιέχουν πηκτίνη, η οποία είναι χρήσιμη στη διάσπαση των χολόλιθων.

 

 

Άλατα Epsom: Τα άλατα Epsom επιτρέπουν στους χολόλιθους να μετακινηθούν εύκολα μέσω της χοληδόχου οδού. Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού άλατα Epsom σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το πριν πάτε για ύπνο.

 

 

 

Οι τροφές που «σπάνε» τις πέτρες στη χολή (εικόνες)
Χυμός μήλου και μηλόξιδο: Το μήλο μπορεί να διαλύσει τις πέτρες στη χοληδόχο κύστη, όταν καταναλώνεται σε μορφή χυμού μαζί με μηλόξιδο. Το μηλικό οξύ βοηθάει να μαλακώσουν οι πέτρες στη χολή και το ξίδι σταματά το συκώτι από το να παράγει χοληστερόλη που είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό λίθων στη χοληδόχο κύστη. Αυτό το φρούτο διαλύει τις πέτρες στη χοληδόχο κύστη, ενώ παράλληλα εμποδίζει τον σχηματισμό τους.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *