Πήρατε βάρος; Ξεχάστε τη δίαιτα και ακολουθήστε αυτά τα tips

Αμέτρηρες πολύπλοκες ορολογίες και μέθοδοι υπόσχονται γρήγορο αδυνάτισμα, στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι πιο απλά. Αρκεί να κάνετε μικρά αλλά σημαντικά βήματα. Αν λοιπόν το τελευταίο διάστημα το βάρος σας αυξήθηκε, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

#1 Θρεπτικό πρωινό

Το πρωινό είναι ίσως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς αποτελεί την πρώτη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, μετά την πολύωρη «νηστεία» που συνεπάγεται ο ύπνος. Θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον μία μερίδα γαλακτοκομικών, αλλά και υδατάνθρακες, όπως δημητριακά, ψωμί, φρούτα και φρέσκους χυμούς. Ένα πλούσιο πρωινό βοηθά στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του οργανισμού, σωματική και πνευματική, δίνοντας τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καθημερινών δραστηριοτήτων. Η έλλειψή του δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις για την πρόκληση πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξάνοντας την πιθανότητα «βουλιμικών» τσιμπολογημάτων.

Διαβάστε Επίσης  Πέρασε με 153 “ναι” η Συμφωνία των Πρεσπών – 146 τα “όχι” κι ένα παρών από τον Ψαριανό

 

#2 Το κατάλληλο κυρίως γεύμα

Το κυρίως γεύμα δεν θα πρέπει να καταναλώνεται πολύ αργά μέσα στην ημέρα. Πρέπει να συνοδεύεται με λαχανικά εποχής και να περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες (π.χ. ψάρι, κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό), υδατάνθρακες (π.χ. ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, λαδερά), λίπος (κυρίως ελαιόλαδο). Γενικότερα, αυξήστε τα όσπρια και τα λαδερά, το ψάρι και τα πουλερικά και μειώστε το κόκκινο κρέας.

#3 Προσοχή στο βραδινό

Μια ελαφριά σαλάτα με τόνο (ή κοτόπουλο ή ψάρι ψητό), ένα τοστ με 1 ποτήρι γάλα, μια φρουτοσαλάτα με 1 γιαούρτι και μέλι ή μισή ποσότητα από το μεσημεριανό φαγητό αποτελούν ενδεικτικές επιλογές για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Διαβάστε Επίσης  Μαριαλένα Ρουμελιώτη: «Μίλησα μαζί της, είναι...» - Η αποκάλυψη για την ψυχολογική κατάσταση της Άννα Μαρίας Βέλλη μετά το ντόρο με τον Άρη Μακρή

#4 Προγραμματισμός γευμάτων

Είναι απαραίτητη η κατανάλωση μικρών ενδιάμεσων σνακ μεταξύ των κυρίως γευμάτων, όπως φρούτα, χυμοί, γαλακτοκομικά, σάντουιτς, κουλούρι Θεσσαλονίκης κ.ά. Με άλλα λόγια, απαιτούνται μικρά και συχνά γεύματα, ώστε ο οργανισμός να βρίσκεται σε ισορροπία και να μη διαμορφώνονται συνθήκες πείνας, οι οποίες θα εκφραστούν με ανεξέλεγκτο τρόπο στο κυρίως γεύμα.

#5 Μικρές απολαύσεις

Απολαύστε μια φορά την εβδομάδα το αγαπημένο σας γλυκό ή φάτε μια φορά την εβδομάδα εκτός σπιτιού ή παραγγείλετε στο σπίτι. Έτσι θα εκτονωθεί λίγο η τάση για κατανάλωση «απαγορευμένων» φαγητών και θα επανέλθετε με καλύτερη διάθεση στο διατροφικό σας πρόγραμμα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *