Ο κίνδυνος που μπορεί να κρύβουν οι υποτροπιάζουσες λαρυγγίτιδες και πνευμονίες

Ο κίνδυνος που μπορεί να κρύβουν οι υποτροπιάζουσες λαρυγγίτιδες και πνευμονίες

Ενδεχόμενη επικίνδυνη συγγενή ανωμαλία του λάρυγγα και της τραχείας μπορεί να έχουν τα παιδιά (νεογνά και μέχρι πέντε χρόνων) που εμφανίζουν υποτροπιάζουσες λαρυγγίτιδες, πνευμονίες και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό ανακοινώθηκε στο 8ο Διεθνές Σεμινάριο για τον παιδιατρικό αεραγωγό, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. Για αυτό τον λόγο οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί τα παιδιά αυτά, όπως τόνισαν οι επιστήμονες, θα πρέπει να τίθενται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και να οδηγούνται στο νοσοκομείο για νοσηλεία με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Διαβάστε Επίσης  Αρθρίτιδα: Το κρύο επιδεινώνει τα συμπτώματα – Τι να κάνετε

Η διάγνωση γίνεται με λαρυγγοσκόπηση και βρογχοσκόπηση. Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εξέτασης θα πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο στον παιδιατρικό αεραγωγό Ωτορινολαρυγγολόγο, καθώς και η προτεινόμενη θεραπεία.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 600 στα 10.000 παιδιά πάσχουν από κάποια συγγενή ανωμαλία, αλλά από αυτά μόνο τα 50 έχουν πρόβλημα στο λάρυγγα και την τραχεία (αεραγωγό) τα οποία έχουν και αυξημένη θνησιμότητα.

Τα συχνότερα συμπτώματα που μπορεί να δείχνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για το παιδί, όπως αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Αρτόπουλος, που παρακολούθησε το 8 ο Διεθνές Σεμινάριο είναι:

Διαβάστε Επίσης  Κατάγματα καταπόνησης: Πώς αντιμετωπίζονται και πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθούν

Συριγμός
Δυσχέρεια αναπνοής
Κυάνωση
Άπνοια

Τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται από ανωμαλίες του λάρυγγα και της τραχείας που δεν είναι γνωστές μέχρι την εμφάνιση τους.

Οι υποτροπιάζουσες λαρυγγίτιδες και πνευμονίες εμφανίζονται συνήθως τους χειμερινούς μήνες, αλλά και γενικά τους μήνες με υψηλά ποσοστά ιογενών λοιμώξεων. Μάλιστα ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών, με υποτροπιάζουσες λαρυγγίτιδες και πνευμονίες, νοσηλεύονται.

Στην πλειονότητα όμως των περιπτώσεων είναι απλά περιστατικά. Οι προτεινόμενες θεραπείες, όπως αναφέρουν οι Ω.Ρ.Λ έχουν νακάνουν με συνυπάρχουσες παθήσεις και είναι διαφορετικές κατά περίπτωση ασθενούς.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *