Πως το πιτσιρίκι σου θα κοινωνικοποιηθεί

Πως το πιτσιρίκι σου θα κοινωνικοποιηθεί

Εχεις διαπιστώσει ότι το παιδάκι σου είναι συνεσταλμένο και δεν κάνει τόσο εύκολα παρέες ενώ δεν συμμετέχει συχνά στα ομαδικά παιχνίδια στον παιδικό και μένει ντροπαλό στην άκρη; Υπάρχουν τρόποι να βοηθήσεις το παιδί σου να γίνει πιο κοινωνικό.

Για αρχή συζήτησε την όλη κατάσταση με τις δασκάλες του στον παιδικό. Οι δασκάλες του θα σου δώσουν πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις πως συμπεριφέρεται το παιδί στο σχολείο, αλλά και άλλες για πιτσιρίκια τα οποία ενδεχομένως του δημιουργούν πρόβλημα ή μπορούν να το βοηθήσουν στην κοινωνικοποίησή του, τα οποία δεν είναι πολύ ζωηρά και με τα οποία βρίσκεται σχετικά κοντά.

Κάποια από αυτά τα παιδάκια μπορείς να τα καλέσεις και στο σπίτι σας, ώστε να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Εννοείται πως στο σπίτι σας πρέπει επίσης να καλείτε συχνά πυκνά φίλους του μικρού σας αλλά και άλλα παιδάκια του ευρύτερου περιβάλλοντός σας, τα οποία θεωρείτε ότι μπορεί να συναναστραφεί και να το βοηθήσουν να αποβάλει την ντροπαλοσύνη του.

Διαβάστε Επίσης  Ανατροφή παιδιού: Πώς θα του μάθουμε την επιμονή

Αυτό που δεν πρέπει έπ’ ουδενί να κάνετε στις διάφορες εξόδους σας και γενικότερα, είναι να πιέζετε το παιδί να λάβει μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, π.χ. λέγοντάς του να παίξει μπάλα, να σπεύσει να μιλήσει με άλλα παιδάκια κ.ο.κ., γιατί έτσι θα το μπλοκάρετε ακόμη περισσότερο. Φροντίστε απλά να το ρωτήσετε ήρεμα τι θέλει να κάνει. Αν το παιδί πει ότι δεν θέλει να παίξει, ρωτήστε το τον λόγο και αν εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι για να το βοηθήσετε, μιας και γι’ αυτόν τον λόγο ήρθατε στην παιδική χαρά κ.ο.κ.

Διαβάστε Επίσης  Μάθετέ τα να μην τα παρατούν

Έτσι ή αλλιώς βρείτε τι είναι αυτό που του αρέσει, εάν έχει κάποια προτίμηση σε άθλημα ή σε δραστηριότητα, κατά προτίμηση ομαδική, και φροντίστε να το εντάξετε σε αυτή, αφού ενημερωθείτε εκτενώς για το τι θα αντιμετωπίσει εκεί. Εξηγείστε του ότι δεν είναι κάτι δεσμευτικό. Θα ξεκινήσει τα μαθήματα και αν δεν του αρέσει, θα σταματήσει, όποτε αυτό θέλει.

Να θυμάστε ότι τα παιδιά περνάνε από διάφορες φάσεις, οπότε οπλιστείτε με υπομονή, και όλα θα γίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *