Πονόδοντος: 7 φυσικές θεραπείες για να ανακουφιστούμε προσωρινά

Πονόδοντος.fiftififti.eu

Πονόδοντος: 7 φυσικές θεραπείες για να ανακουφιστούμε προσωρινά

Ένα ράγισμα, μια τρύπα, μια φλεγμονή ή ένα χαλασμένο δόντι μπορούν να προκαλέσουν έντονο πονόδοντο που πολλές φορές δεν αντέχεται. Μέχρι να μπορέσουμε να επισκεφθούμε τον οδοντίατρο, οι ακόλουθες σπιτικές φυσικές θεραπείες μπορούν να μας παρέχουν μια προσωρινή τουλάχιστον ανακούφιση από τον πόνο.

7 φυσικές θεραπείες για ν’ αντιμετωπίσουμε τον πονόδοντο

1. Αλοιφή από τζίντζερ και πιπέρι καγιέν

Αναμίξτε δύο ίσα μέρη από αυτά τα δύο μπαχαρικά με αρκετό νερό ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Βουτήξτε μέσα μια μικρή μπάλα από βαμβάκι και ύστερα τοποθετήστε τη πάνω στο δόντι σας, αποφεύγοντας όσο μπορείτε τη γλώσσα και το ούλο. Αφήστε τη για λίγη ώρα μέχρι ο πόνος να μειωθεί αισθητά. Και τα δύο μπαχαρικά έχει αποδειχθεί πως είναι ισχυρά αναλγητικά. Μάλιστα, το βασικό συστατικό του πιπεριού καγιέν είναι η καψαϊκίνη.

2. Αλατόνερο

Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι βρασμένου νερού δημιουργεί ένα αποτελεσματικό αναλγητικό στοματικό διάλυμα, που θα μας βοηθήσει στην απομάκρυνση των ενοχλητικών υπολειμμάτων και στη μείωση του πρηξίματος. Αφήστε το στο στόμα σας για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν το φτύσετε. Το αλατόνερο καθαρίζει την περιοχή γύρω από το δόντι και απομακρύνει ένα μέρος του υγρού που προκαλεί πρήξιμο. Επαναλάβετε μετά από λίγη ώρα αν χρειαστεί.

Διαβάστε Επίσης  Οι γυναίκες έχουν…ευαίσθητη καρδιά

3. Ρόφημα μέντας

Το τσάι μέντας δεν είναι μόνο ένα αρκετά νόστιμο ρόφημα, αλλά διαθέτει και ιδιότητες μουδιάσματος. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μέντας σε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό και αφήστε το για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο, στραγγίστε το. Αφήστε το στο στόμα σας και μετά φτύστε ή καταπιείτε το. Μια άλλη επιλογή είναι το δυνατό μαύρο τσάι που λόγω των τανίνων που περιέχει μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και έτσι και τον πόνο.

4. Έλαιο γαρίφαλου

Το γαρίφαλο αποτελεί παραδοσιακή θεραπεία για το μούδιασμα των νεύρων• η πρωταρχική χημική του ουσία είναι η ευγενόλη, ένα φυσικό αναισθητικό. Αλλά το έλαιό του χρειάζεται να χρησιμοποιείται προσεκτικά. Αν έχετε ευαίσθητα ούλα ή γλώσσα και το εφαρμόσετε κατευθείαν στην περιοχή, μπορεί να χειροτερέψετε τα πράγματα. Γι’ αυτό ρίξτε μόνο δύο σταγόνες σε μια μπάλα βαμβακιού και τοποθετήστε το μόνο πάνω στο δόντι μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Διαβάστε Επίσης  Δυσμηνόρροια: Συμπτώματα, αιτίες και αντιμετώπιση

5. Βουρτσίστε με την κατάλληλη οδοντόβουρτσα

Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα που είναι σχεδιασμένη για ευαίσθητα δόντια. Αν έχετε πρόβλημα με τα ούλα σας, αυτή θα ανακουφίσει μεγάλο μέρος του πόνου που μπορεί να νιώθετε από ζεστά ή κρύα φαγητά. Όταν τα ούλα σας υποχωρούν (συρρικνώνονται), η οδοντίνη κάτω από το σμάλτο εκτίθεται και είναι αρκετά ευαίσθητη. Βρείτε την μαλακότερη οδοντόβουρτσα για να διατηρήσετε τον ιστό των ούλων.

6. Καλύψτε ένα ράγισμα με τσίχλα

Αν έχετε σπάσει ένα δόντι ή έχετε χάσει ένα γέμισμα, μπορείτε να ανακουφίσετε μέρος του πόνου, καλύπτοντας την εκτεθειμένη περιοχή με μαλακή τσίχλα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει και με ένα επικίνδυνα χαλαρό γέμισμα, ώστε να το κρατήσει στη θέση του μέχρι να πάτε στον οδοντίατρο.

7. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Ευρύτερα γνωστό ως οξυζενέ, μπορεί να εξοντώσει τα βακτήρια και να ανακουφίσει από τον έντονο πόνο. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα με 3% υπεροξείδιο υδρογόνου για προσωρινή ανακούφιση, όταν ο πονόδοντος συνοδεύεται από πυρετό και κακή γεύση στο στόμα, συμπτώματα που υποδεικνύουν μόλυνση. Ξεπλύνετε το στόμα σας και μην καταπιείτε μετά τη χρήση σε καμία περίπτωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *