Καθυστερημένη εκσπερμάτιση: αιτίες και θεραπεία

Καθυστερημένη εκσπερμάτιση: αιτίες και θεραπεία

 

Καθυστερημένη – ανεσταλμένη εκσπερμάτιση λέμε το φαινόμενο στο οποίο ο άνδρας δυσκολεύεται….
και.. αργεί πάρα πολύ να εκσπερματώσει προκαλώντας εκνευρισμό και στη σύντροφό του, που δεν αισθάνεται ικανή και αρκετά επιθυμητή σεξουαλικά ώστε να “τελειώσει” σεξουαλικά τον σύντροφό της.

Ο άνδρας δεν μπορεί να φτάσει στην εκσπερμάτιση παρόλο που υπάρχει διείσδυση και προκαταρκτικά παιχνίδια και δυσκολεύεται και συνήθως προσπαθεί να εκσπερματίσει με το χέρι του είτε με το χέρι της συντρόφου του, είτε ακόμη και στην φάση του στοματικού σεξ από την σύντροφό του.
Ουσιαστικά ο άνδρας που κυριαρχείται από τη διαταραχή αυτή, έχει την ικανότητα να”απολαμβάνει” αυνανιστικούς οργασμούς (με το χέρι του είτε με το χέρι της συντρόφου του), ενώ δεν μπορεί να εκσπερματώσει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής ολοκληρωμένης πράξης.
Τα αίτια που κυριαρχούν στην ανασταλμένη εκσπερμάτιση είναι περισσότερο ψυχολογικά και συνδέονται άμεσα με την ψυχολογική κατάσταση του άνδρα μέσα στη σχέση του αλλά και με το πως βίωσε τις πρώτες σεξουαλικές του εμπειρίες.

Διαβάστε Επίσης  Εξι μύθοι για την ημικρανία

Ψυχολογικά αίτια θεωρούνται:

Η ανεσταλμένη εκσπερμάτιση αφορά την έντονη τάση του άντρα να έχει τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Συχνά ρόλο παίζει ο φόβος της δέσμευσης ή ο φόβος μιας εγκυμοσύνης και των συνεπειών που μπορεί να φέρει σε μια σχέση. Πολλές φορές συναισθήματα που δεν εκφράζονται προς τη σύντροφο όπως θυμός, ή φόβος ότι τον ελέγχει μπορεί να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να εκδηλωθεί ανεσταλμένη εκσπερμάτιση
‘Aγχος ανδρικού προτύπου
Μηχανιστικό σεξ “πρέπει να τελειώσω”
Φόβος εγκυμοσύνης
Αυνανισμός
Δειλία, συστολή, φόβος μπροστά στη δυναμική γυναίκα
Θυμός και άρνηση προς τη σύντροφο (τιμωρία)
Τα τελευταία χρόνια, η διαταραχή αυτή αυξάνεται σε κυρίως της ηλικίας των 20-30 χρόνων. Η επίμονη αυτή προσπάθεια προκαλεί άγχος και προκαλεί κόπωση στον άνδρα με αποτέλεσμα να χάνει πολλές φορές τη στύση του.

Διαβάστε Επίσης  Πότε τα λιπαρά κάνουν καλό στην υγεία μας

Πέρα από τα ψυχολογικά αίτια, οργανικά αίτια είναι κυρίως φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά και κατασταλτικά του ΚΝΣ, νευροληπτικά και αντιϋπερτασικά, καθώς επίσης και ο σακχαρώδης διαβήτης, οι βλάβες του νωτιαίου μυελού, παθήσεις των οσφυϊκών γαγγλίων, οδηγώντας τον άνδρα στην αδυναμία εκσπερμάτισης.
Μπορεί δηλαδή να αισθάνεται τον οργασμό αλλά δεν μπορεί να εκσπερματώσει ώστε να είναι ορατό το σπέρμα του.

Θεραπεία

Είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις η συγκεκριμένη δυσλειτουργία δεν αναγνωρίζεται άμεσα ή δεν ορίζεται ακριβώς ως πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκινάει είτε όταν η σύντροφος αρχίζει να αναρωτιέται τι συμβαίνει και δημιουργούνται συγκρούσεις στο ζευγάρι για αυτό, είτε όταν το ζευγάρι θέλει να τεκνοποιήσει και δεν μπορεί να γίνει η εκσπερμάτιση. Όταν λοιπόν γίνει το πρωτο βήμα και αναγνωριστεί από τον άντρα ότι αποτελεί πρόβλημα και αναζητήσει βοήθεια τότε είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί η λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *