Μπορεί να πιστεύεις ότι είναι μία απλή και εύκολη διαδικασία αλλά θα σε απογοητεύσω, κι αυτό γιατί ο απορροφητήρας είναι μία συσκευή μπλελαλίδικη και… άκρως επικίνδυνη. Εκτός του ότι ξεχνάμε να τον καθαρίσουμε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα μικρόβιά του να πέσουν μέσα στο φαγητό. Όπως καταλαβαίνεις, το παρακάτω θέμα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό.
Πρώτη κίνηση είναι να κατεβάσεις το γενικό γιατί διαφορετικά παίζεις κορώνα γράμματα τη ζωή σου. Στη συνέχεια τον αποσυναρμολογείς, αφαιρώντας το μπροστά μέρος αλλά και τα φίλτρα.
Στη συνέχεια, με ένα πανί και απορρυπαντικό πιάτων καθαρίζεις προσεκτικά το εσωτερικό, ενώ δεν ξεχνάς να απολυμάνεις αμέσως μετά με λίγο οινόπνευμα.
Σειρά έχει το εξωτερικό μέρος το οποίο είχες αφαιρέσει προηγουμένως. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό πανί και ένα ουδέτερο απορρυπαντικό, προκειμένου να μην καταστραφεί το υλικό.
Και τώρα πάμε στα φίλτρα. Σε περίπτωση που είναι μεταλλικά, ο πιο απλός τρόπος είναι να τα βυθίσεις μέσα σε καυτό νερό, στο οποίο έχεις προσθέσει μαγειρική σόδα, υγρό απορρυπαντικό πιάτων ενώ θα χρειαστείς ένα σφουγγάρι και ένα πανί.
Και μην ξεχνάς: Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να γίνεται κάθε δύο με τέσσερις μήνες.