Έλληνας φοιτητής επιλέχτηκε στην ακαδημία της Apple- Είναι πιο δύσκολη και από το Harvard

Έλληνας φοιτητής επιλέχτηκε στην ακαδημία της Apple- Είναι πιο δύσκολη και από το Harvard
Έλληνας φοιτητής επιλέχτηκε στην ακαδημία της Apple- Είναι πιο δύσκολη και από το Harvard

Στην «ακαδημία» της Apple κατάφερε και πέρασε ένας 20χρονος φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο.

 

 

 

Ο λόγος για τον Γιώργο Κακουλιάδη από την Ξάνθη, ο οποίος πλέον είναι μέλος του πρώτου στην Ευρώπη Apple’s iOS developer academy, με έδρα την Νάπολη της Ιταλίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το cultofmac.com, η πρώτη Ακαδημία της Apple στην Ευρώπη φαίνεται να είναι πολύ επιλεκτική ως προς τους υποψηφίους που θα επιλέξει, καθώς είναι πιο δύσκολο να φοιτήσεις σε αυτή απ΄οτι στο Harvard.

Στην «ακαδημία» της Apple κατάφερε και πέρασε ένας 20χρονος φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο.Στην «ακαδημία» της Apple κατάφερε και πέρασε ένας 20χρονος φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο.

Ετσι και για τον 20χρονο φοιτητή το γεγονός ότι είχε αρχίσει να δημιουργεί δικό του περιεχόμενο σε Apple συσκευές δεν ήταν αρκετό για να μπει στην Ακαδημία, καθώς χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις στην Νάπολι για να τον επιλέξουν.

«Στην πρώτη φάση δώσαμε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Ήταν από τις πιο ιδιαίτερες εξετάσεις της ζωής μου μιας και δεν ήταν ένα συνηθισμένο τεστ γνώσεων»,αναφέρει ο Γιώργος Κακουλιάδης στο xanthinea.gr, ο οποίος επισήμανε πως στο τεστ υπήρχαν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με την ανάπτυξη λογισμικού, design, business βασισμένες σε ερωτήσεις λογικής και IQ.

Διαβάστε Επίσης  Αννίτα Παναρέτου στο CNN Greece: Με εμφάνισαν ως Αννίτα Π. και με διέσυραν

.Η πρώτη Ακαδημία της Apple στην Ευρώπη φαίνεται να είναι πολύ επιλεκτική στους υποψηφίους της, καθώςσε αυτή είναι πιο δύσκολο να μπεις, απ΄οτι στο Harvard.

«Στη δεύτερη φάση οι 500 καλύτεροι κληθήκαμε να δώσουμε συνέντευξη και έπειτα ακολούθησε διαδικτυακό interview με ερωτήσεις πάνω στο βιογραφικό και στην έως τώρα πορεία του καθενός. Τελικά επιλέχθηκαν οι 342 συμμετέχοντες για νέο ακαδημαϊκό έτος», καταλήγει ο ίδιος.

Οσο για το τι θα τους παρέχουν εκεί, ο Έλληνας φοιτητής θα λάβει ένα MacBook και iPhone αλλά και χρήματα σε μορφή υποτροφίας, όπως και όλοι οι άλλοι επιλαχόντες.

Η Apple’s iOS developer academy πρωτοάνοιξε το 2016 και φιλοξενείται στο παλαιότερο μη θρησκευτικό πανεπιστήμιο του κόσμου, το University of Naples Federico II.

Μάλιστα, ο 20χρονος φοιτητής χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις στην Νάπολι για να τον επιλέξουν, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν πολλές συνεντέυξεις μέχρι να επιλεχθεί.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κακουλιάδης γεννήθηκε στη Ξάνθη και όπως λέει και ο ίδιος από τα 13 του έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται στον τομέα.

Διαβάστε Επίσης  Σ’ αγαπάω, αλλά σ’ αφήνω!

Άλλωστε η επιλογή του δεν οφείλεται καθόλου στην τύχη, καθώς σε δηλώσεις του εξήγησε πως έχει ασχοληθεί αρκετά με το κεφάλαιο «επιχειρηματικότητα» τον τελευταίο καιρό με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του σε μια startup εταιρεία που επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα ρούχα.

Η Apple’s iOS developer academy πρωτοάνοιξε το 2016 και φιλοξενείται στο παλαιότερο μη θρησκευτικό πανεπιστήμιο του κόσμου, το University of Naples Federico II.

Επίσης ενεργό ρόλο είχε και σε μία φοιτητική ομάδα, η Swifters, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική φοιτητική κοινότητα γύρω από τεχνολογίες Apple στην Ελλάδα και έχει έδρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κακουλιάδης γεννήθηκε στη Ξάνθη και όπως λέει και ο ίδιος από τα 13 του αρχίζει η δράση του.Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κακουλιάδης γεννήθηκε στη Ξάνθη και όπως λέει και ο ίδιος από τα 13 του αρχίζει η δράση του.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *