Καθαρές και απαγορευμένες παραλίες

.

Καθαρές και απαγορευμένες παραλίες

Καθαρές και απαγορευμένες παραλίες

Όπως κάθε χρόνο έτσι, και φέτος το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες εντός και εκτός της Αττικής. Όπως ενημερώνει το Κέντρο, η Επιστημονική ομάδα του, τον Μάιο προχώρησε σε δειγματοληψίες νερών κολύμβησης σε 323 πολυσύχναστες παραλίες. Κάποιες από αυτές τις παραλίες – σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πιστοποιημένων εργαστηρίων που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ – βρέθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση, κάποιες ακατάλληλες, και κάποιες άκρως επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Πρόκειται μεταξύ άλλων για πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, της Εύβοιας, του Λουτρακίου, της Κορίνθου, του Λαυρίου, κ.λ.π. Τα αποτελέσματα δίνονται στη δημοσιότητα από την επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ.


Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και τον Ιούνιο στις Περιφέρειες και στα νησιά. Φέτος για πρώτη φορά το ΠΑΚΟΕ και οι επιστημονικοί του συνεργάτες ,μεταξύ άλλων χημικοί περιβάλλοντος, βιολόγοι και γιατροί συνεχίζουν μέχρι τις 15 Ιουνίου τις δειγματοληψίες σε πολυσύχναστες παραλίες των Περιφερειών και των νησιών. Και αυτά τα αποτελέσματα θα δίδονται στη δημοσιότητα σταδιακά από 25-30 Ιουνίου.





Πως γίνονται οι δειγματοληψίες των νερών κολύμβησης στις παραλίες


Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτήν, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι εξής:


• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες
οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα,θολερότητα). Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Διαβάστε Επίσης  Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Κατερινόπουλος: Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ομολογήσει και τους άλλους δύο θανάτους

Τι έδειξαν φέτος  οι μετρήσεις


Το ΠAKOE προχώρησε και φέτος, για 39η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών σε 323 παραλίες. Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τες Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 71 (22%) είναι ακατάλληλες
,σε σύνολο 323 που αναλύθηκαν.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΠΑΚΟΕ
Πατήστε εδώ για να δείτε σε μεγαλύτερες διαστάσεις το πρώτο μέρος της έρευνας

Πατήστε εδώ για να δείτε σε μεγαλύτερες διαστάσεις το δεύτερο μέρος της έρευνας

Πατήστε εδώ για να δείτε σε μεγαλύτερες διαστάσεις το τρίτο μέρος της έρευναςΟι αναλύσεις από τον Ασπρόπυργο έως το Λουτράκι: 





Διαβάστε Επίσης  Η αποχή θα κρίνει το δημοψήφισμα


.








Οι αναλύσεις από το Λαύριο έως την Αγία Μαρίνα:






Οι αναλύσεις από τους Αγίους Αποστόλους έως τον Φάρο Αυλίδας:











Οι αναλύσεις από τον Άλιμο έως την Φρεατύδα: 







Οι αναλύσεις από τη Βουλιαγμένη έως το Σούνιο:


.











Οι αναλύσεις από τον Πειραιά έως το Πόρτο Γερμενό:






Οι αναλύσεις σε παραλίες της Σαλαμίνας:





.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *