Πώς να… προλάβεις την απιστία |
Η απιστία είναι ίσως ο μεγαλύτερος φόβος κάθε ανθρώπου που βρίσκεται σε σχέση.
Κι αυτό συμβαίνει επειδή αφήνουμε στις ανασφάλειές μας να πιάνουν το τιμόνι και να μας οδηγούν σε… συμπεράσματα που δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα. Κι όμως, η απιστία μπορεί να προληφθεί.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι…
…να δείχνετε ευγνωμοσύνη
Ακόμα και για τα μικρά πράγματα. Βασικά, ειδικά για τα μικρά πράγματα. Η ευγνωμοσύνη μπορεί να κρατήσει μια σχέση ζωντανή, καθώς οι σύντροφοι δεν αισθάνονται πως τα αισθήματά τους δεν επιστρέφονται.
.
…να είστε ξεκάθαροι
Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα πρόβλημα στην σχέση σας (είναι φυσιολογικό, συμβαίνει σε όλους) πρέπει να το αντιμετωπίσετε ψύχραιμα, και να μιλήσετε ξεκάθαρα, αλλά όχι προσβλητικά ή πετώντας απλά κατηγορίες, στον σύντροφό σας. Ο διάλογος είναι πολύ καλύτερος από την οργή.
…να έρθετε κοντά και συναισθηματικά
Η απιστία σπάνια έχει να κάνει με το σεξ. Τις περισσότερες φορές, τα άτομα που απιστούν, νιώθουν πως δεν μπορούν να βρουν τα αισθήματα που χρειάζονται μέσα στην σχέση τους. Δεν πρέπει να φοβάστε να δείξετε την αδυναμία σας και τις ανασφάλειές σας στον σύντροφό σας, γιατί αυτό θα σας φέρει πιο κοντά.
…να κάνετε πράγματα μαζί
Επειδή, όπως είναι λογικό, αυτό θα κάνει το δέσιμό σας πιο ισχυρό. Βέβαια, πρέπει να βρείτε την χρυσή τομή, καθώς το να κάνετε τα πάντα μαζί είναι εξίσου τοξικό για την σχέση σας.
…να πάρετε τα αισθήματά σας στα σοβαρά
Η απογοήτευση, η οργή, ο πόνος· όλα αυτά είναι αρνητικά αισθήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα κρύβουμε και να τα καταπιέζουμε. Αρκεί να τα εκφράζουμε όσο πιο ψύχραιμα μπορούμε, ξέροντας (και εμείς, και το άλλο άτομο) ότι η σχέση μας είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για να εξωτερικεύσουμε ακόμα και όσα μας τρομάζουν ή μας φέρνουν σε δύσκολη θέση.
…να πάρουμε μια ανάσα
Πολλές φορές, παρεξηγούμε τα σημάδια. Και μετά κατηγορούμε. Και είναι δύσκολο μια σχέση να επιβιώσει όταν η εμπιστοσύνη ραγίσει—και πόσο κρίμα να ραγίζει χωρίς λόγο!
Πηγή: in2life.gr