Χτίστε γερά οστά που θα διατηρηθούν και μετά την εμμηνόπαυση

Χτίστε γερά οστά που θα διατηρηθούν και μετά την εμμηνόπαυση

Καθώς μεγαλώνεις δεν συμβαίνουν μόνο εξωτερικές αλλαγές στο σώμα σου. Ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα που θα σε ταλαιπωρήσουν είναι ηοστεοπόρωση. Και μόνο ακούγοντας αυτή τη λέξη καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μία πάθηση η οποία προκαλεί μεγάλους πόρους στα οστά σου.
Η απώλεια της πυκνότητας των οστών είναι μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες στο μέλλον θα πάθουν οστεοπόρωση. Απλά υπάρχουν παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν ή ακόμη και μειώνουν τις πιθανότητες να αναπτύξεις να βρεθείς σ’ αυτή τη δύσκολη θέση.
Όπως πολύ καλά ξέρεις τα οστά μας είναι δυνατά και υγιή μέχρι την ηλικία των 30, από εκεί και πέρα εμφανίζονται προβλήματα που έχουν να κάνουν με την πυκνότητα των οστών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι

ένα σημαντικό μέρος των γυναικών που έχουν απώλεια πυκνότητας στα οστά έχουν αυξημένο ρίσκο για κατάγματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου οι μισές γυναίκες που έχουν υποστεί κάποιο κάταγμα στη ζωή τους έχει σχέση με την οστεοπόρωση.
Για να είμαστε ακριβείς χρειάζεται να αναφέρουμε ότι τα οστά των γυναικών γενετικά είναι πιο λεπτά από αυτά των ανδρών η διαφορά είναι ότι η πυκνότητα των οστών υφίστανται ταχύτατη μείωση μετά την εμμηνόπαυση. Τα συμπτώματα συνήθως εκδηλώνονται 5-7 χρόνια από τη στιγμή που κάποια γυναίκα μπαίνει σ’ αυτό το κύκλο της ζωής της.
Η έξυπνη γυναίκα αντιμετωπίζει την εμμηνόπαυση φυσικά 

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις οστεοπόρωση;

Συνήθως καμία δεν γνωρίζει ότι έχει οστεοπόρωση μέχρι να προκύψει κάποιο κάταγμα ή κάποια αλλαγή στη στάση του σώματός της. Επίσης επίμονοι πόνοι στη πλάτη που οφείλονται σε μετατόπιση σπονδύλων μπορεί να είναι ένα σήμα για να κάνεις έλεγχο στο γιατρό σου.

Πού χτυπά;

Οι γυναίκες οι οποίες είναι λεπτές και έχουν λεπτό σκελετό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν οστεοπόρωση. Η κληρονομικότητα αλλά και η εθνικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις λευκές γυναίκες και στις γυναίκες της Ασίας ενώ οι Αφροαμερικάνες και οι Ισπανίδες έχουν και αυτές το ρίσκο τους.
Οι έρευνες δείχνουν ότι κάποιες παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 1, ηρευματοειδής αρθρίτιδα διάφορες φλεγμονές αλλά και ορμονικές διαταραχέςείναι πιθανό να προκαλέσουν οστεοπόρωση. Το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησηςαλλά και μία διατροφή χαμηλή σε ασβέστιο και βιταμίνη D σου αυξάνει τις πιθανότητες να προσβληθείς.
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επεμβαίνει στη πυκνότητα των οστών, όπως επίσης διάφορα φάρμακα που καταπολεμούν τις φλεγμονές, το άσθμα αλλά και τα κορτικοστεροειδή (συνθετικές μορφές της κορτιζόνης). Τα τελευταία χρόνια πιστεύεται ότι οι γυναίκες οι οποίες έχουν βιώσει διατροφικές διαταραχές όπωςνευρική ανορεξία ή βουλιμία είναι πολύ πιθανό να πάθουν οστεοπόρωση.

Ξεκίνησε νωρίς τη πρόληψη

Οι υγιεινές συνήθειες ζωής από όταν κάποιος είναι πολύ νέος ή έφηβος θα βοηθήσουν στο μέλλον να αποκτήσει δυνατά οστά. Οι νέες γυναίκες μπορούν να κτίσουν δυνατά οστά λαμβάνοντας τροφές πλούσιες σε ασβέστιοβιταμίνη D(μέσο της ηλιακής ακτινοβολίας αλλά και των τροφών) και ακολουθώντας ένα πρόγραμμα συστηματικής άσκησης.

Διάλεξε τη σωστή άσκηση

Η γιόγκα και το pilates σου βελτιώνουν την ισορροπία αλλά διάφορες ασκήσεις που γίνονται για την ευελιξία του κορμού έχουν αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα στη σπονδυλική στήλη σε ανθρώπους που έχουν οστεοπόρωση.
Η άσκηση μεγάλης έντασης έχει αυξημένο ρίσκο εάν τα οστά σου έχουν ήδη πρόβλημα πυκνότητας.
Το κολύμπι και το ποδήλατο είναι καλή άσκηση αλλά σ’ αυτά δεν χρησιμοποιείς όλο το βάρος του σώματός σου και γι’ αυτό δεν είναι τόσο ευεργετικά για την καλή υγεία των οστών.

Φτιάξε δυνατά οστά χρησιμοποιώντας το βάρος σου

Η άσκηση στη οποία χρησιμοποιείς το βάρος του σώματός σου μπορεί να σε βοηθήσει να κτίσεις δυνατά οστά και να τα διατηρήσεις. Αυτό περιλαμβάνειπερπάτημα, το τζόκινγκ, το τέννις και άλλες δραστηριότητες που μετακινείς και συμμετέχει ολόκληρο το βάρος του σώματός σου.
Χρησιμοποιώντας μικρά βάρη σε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες βοηθάς σημαντικά τα οστά σου. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που περπατούν δύο χιλιόμετρα την ημέρα αυξάνουν κατά πέντε χρόνια την ηλικία των οστών τους.
Μόλις μισή ώρα καθημερινό, γρήγορο περπάτημα, αλλάζει την ζωή μας 
Άλλαξε διατροφή

Τι θα ξεχάσεις:

Ελαχιστοποίησε τις τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι όπως έτοιμες σούπες και επεξεργασμένα τρόφιμα. Μείωσε τη καφεΐνη επειδή εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου (αυτό συμβαίνει εάν πίνεις πάνω από τρία φλυτζάνια καφέ την ημέρα) αλλά και το αλκοόλ.
Γιατί οι επεξεργασμένες τροφές διαταράσσουν την υγεία 

Τι θα προσθέσεις:

Ενίσχυσε το διατροφικό σου πρόγραμμα με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο οι οποίες θα προστατέψουν τα οστά σου στο πέρασμα του χρόνου. Χρειάζεσαι περίπου 3-4 ποτήρια γάλα την ημέρα. Τα δημητριακά ολικής άλεσης και ο χυμός πορτοκαλιού θα σε τροφοδοτήσουν με ασβέστιο.
Το γάλα που ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ δεν είανι πλέον μία κατάλληλη επιλογή: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής
Οπότε μπορείτε να δείτε τις 13 πηγές ασβεστίου που μας εκπλήσσουν 
Τα ψάρια σολομός ή τόννος και η ρέγκα περιέχουν βιταμίνη D η οποία βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου αλλά και πράσινα λαχανικά τα οποία θα σου δώσουν μαγνήσιο που βοηθά ώστε να οστά να διατηρήσουν την καλή τους ποιότητα.
Τροφές με βιταμίνη D: Οι 7 καλλίτερες διατροφικές πηγές 
«Τροφή»: Αυτός ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης και ενίσχυσης των οστών που ίσχυε μέχρι πρότινος, διότι αυτό που έχουμε πλέον διαπιστώσει είναι πωςη Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου 

Τα συμπληρώματα διατροφής

Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι ασβεστίου. ΜΗΝ εμπιστεύεστε και ΜΗΝ πάρετε ΚΑΝΈΝΑ. Η κατανάλωση τους είναι πιθανό να σου δημιουργήσει πέτρες στα νεφρά και όχι μόνον: Τα συμπληρώματα ασβεστίου προκαλούν ασβεστοποίηση των αγγείων της καρδιάς
Έτσι η πρόταση για την οστεοπόρωση, του ολιστικού γιατρού πουεμπιστεύομαι, είναι:
και να προτιμήσετε ΦΥΣΙΚΕΣ λύσεις, όπως…
– τα φύκια AFA, Που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας για θρεπτικές ουσίες και ταυτόχρονα, θα φροντίσει να παραμείνει σε αλκαλικό ph το εσωτερικό περιβάλλον μας, ώστε να μην χρειάζεται να «τραβήξει» ασβέστιο από τα οστά για να διατηρήσει την οξεοβασική ισορροπία.
– το Πρωτόγαλα ή Colostrum: Που Βοηθά στην ανάπτυξη και τον σωστό σχηματισμό των οστών, αλλά ΚΑΙ στην ανάλπασή τους
– τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Που συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης.
– Και βέβαια το εξαιρετικής ποιότητας και δραστικότητας κολλαγόνο που σας έχω προτείνει κατά καιρούς, το οποίο: Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών και Βελτιώνει την μηχανική αντοχή των οστών Με καθημερινή λήψη επιτυγχάνουμε να αυξήσουμε την οστική μας πυκνότητα, κάτι που δυναμώνει άμεσα και τις αρθρώσεις και τα οστά μαςμ ενώ ταυτόχρονα τα πεπτίδια του κολλαγόνου διεγείρουν την δραστηριότητα των οστεοβλαστών (ουσία που κτίζει τα οστά). Μην ξεχνάτε άλλωστε πως Οι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης 
Όσοι ενδιαφέρεστε να το/α εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή (χωρίς το κολλαγόνο για όσους ενδιαφέρεστε για πρόληψη) και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Διαβάστε Επίσης  Νόσος Πάρκινσον: Δε φτάνουν τα λεφτά των νοσοκομείων για τα εμφυτεύματα των ασθενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *